test

Spajić i ministri pripremaju strateško partnerstvo sa Francuskom

Standard

09/02/2024

18:23

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, nedugo nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji je potvrdio zainteresovanost za potpisivanje Krovnog strateškog dokumenta o saradnji dvije zemlje, razgovarao je sa ministrima zaduženim za planirana četiri stuba saradnje: Filipom Ivanovićem, Draganom Krapovićem, Vladimirom Martinovićem, Novicom Vukovićem, Vojislavom Šimunom i Filipom Radulovićem, o daljim koracima na tom planu.

Naglašeno je da je realizacija najavljene strateške saradnje između Francuske i Crne Gore od velike važnosti za 44. Vladu.

Tokom sastanka je istaknuto da je Ministarstvo odbrane odmaklo u procesu priprema za potpisivanje sporazuma o saradnji sa kolegama iz Francuske i realizacija bi mogla da se desi vrlo brzo.

”Tokom marta se očekuje da prvi korak završe i ministarstva zdravlja dvije zemlje”, saopšteno je iz Vlade.

Planirano je, kako kažu, da strateški sporazum bude oslonjen na još dva stuba: izgradnji infrastrukture i ekologiji, pa će resorna ministarstva početi pripreme za uspostavljanje saradnje.

Konstatovano je da bi realizacija jednog ovakvog dokumenta mogla da doprinese ubrzanom razvoju Crne Gore, ali i EU putu.

Zato je zaključeno da je neophodno efikasno reagovati i pripremiti se da ugovor što prije bude spreman sa crnogorske strane.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)