test

Spajić: Razmatramo mogućnost ukidanja doprinosa za Fond PIO; Vuković: Dragi penzioneri kao što smo najavili to vam je program Evropa sad 2

Standard

17/06/2023

09:13

Kao dio programa Evropa sad 2 razmatramo mogućnost smanjenja i ukidanja doprinosa za Fond PIO, kazao je u emisiji ''Okvir'' na TVCG predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić. On je istakao da je PIO suštinski prestao da postoji kao fond 2009. godine.



Spajić navodi da mogu da ukinu doprinose za penzioni sistem i tako relaksiraju poslodavce.

Kako kaže, Fond je prestao suštinski da postoji 2009. godine, jer fond je onaj koji investira novac, što nema od tada funkciju.

“To je trenutno jedna od 94 potrošačke jedinice, koja prima iz trezora ne pitajući se odakle dolazi taj novac”, kazao je.

Poručio je da mogu ukinuti doprinose za Fond PIO i da se to razmatra kao dio programa Evropa sad 2.

“To je nebitno, niko nikad nije pominjao da su potrebni doprinosi za MUP ili za odbranu za finansiranje vojske. Mislim da su indirektni porezi mnogo bolji za dugoročno finansiranje budžeta. To je i opterećenje za poslodavce, jer to podiže fiksne troškove poslodavaca”, naglasio je Spajić.

Na ovu izjavu Spajića reagovao je potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

“Dragi PENZIONERI, kao što smo najavljivali tokom predizborne kampanje, program ‘Evropa Sad2’ – ukoliko bude implementiran – značiće UKIDANJE DOPRINOSA ZA FOND PIO. ‘Ali, to je nebitno’ (M. Spajić)”, napisao je on na Facebooku.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)