Veljović: Izjave premijera izazivaju sažaljenje, reklo bi se da čovjek zbog mene ne zaspiva

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je priznao da je politički opsjednut sa mnom i da sam mu postao noćna mora, saopštio je večeras savjetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselin Veljović, ističući da premijer pokušava da utiče na sudstvo i tužilaštvo i probudi sažaljenje.

“Reklo bi se da čovjek zbog mene ne zaspiva. Šalu na stranu premijer Krivokapić pokazuje da je prilično loš i neznaven u obavljanju važnih državnih poslova i najlakše bi mu bilo da ih trajno prenese na Srpsku pravoslavnu crkvu. Srećom još uvijek ga sprječavaju to da uradi. Stalno mu u ruke vraćaju Ustav Crne Gore i zakone koje usput rijetko poštuje jer je njemu milije da je uz knjige Justina Popovića”, naveo je Veljović.

Kako je dodao, Krivokapić pokazuje da je i neutemeljen i kao političar, a još manje premijer svih građana, ali se trudi da po svaku cijenu postane šampion demagogije i populizma.

“Posebno mu je stalo da preko mene izgradi svoj autoritet. Homogenizuje nacionaliste i ekstremne pojedince i grupe, kako bi se, svi skupa legitimisali kao predvodnici mržnje i nasilja u našoj zemlji i zaštitnici svetosavlja. Svjestan je da postaje neracionalan i politički prevaziđen i to ga frustrira”, istakao je Veljović.

Zato, naglasio je, premijer pokušava da kroz priču o podnošenju krivične prijave protiv njega, u svojstvu građanina, utiče na sudstvo i tužilaštvo i pridobije pažnju i probudi emocije i sažaljenje.

“Iako je nosilac izvršne vlasti poručuje nam da je ostao sam u svojoj misiji navodnog Spasitelja Crne Gore pa mu poručujem da će njegova najnovija manipulacija i negativni politički nastup biti samo još jedan prazan populistički i propagandni pucanj. Demokratska, sekularna i građanska Crna Gora na njegovu žalost svakim danom je jača, organizovanija, glasnija i otpornija”, zaključio je Veljović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare