Mandić, Knežević: Katnić i Čađenović selektivno primjenjivali pravdu, bolesno tkivo Crne Gore treba odstraniti

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nema problem sa Demokratskim frontom, već sa Europolom, saopštili su lideri tog političkog bloka na pres konferenciji koju su održali danas u Skupštini Crne Gore. Kazali su i da je poruka DF-a veoma jednostavna, a to je da pravda mora zakucati na svaka vrata.

Andrija Mandić je ocijenio da danas imamo konkretna činjenja za “razdvajanje mafije iz državnih organa”.

Nakon akcije za Vrhovni, kreće akcija i za Privredni. Imamo konktretna činjenja za razdvajanje mafije iz državnih organa. Sa ovakvim akcijama treba nastaviti, nipošto, ni pod kakvim pritiscima ne treba odustati. Danas smo teško optuženi od strane Milivoja Katnića da smo mi i sadašnji premijer odgovorni ako se njemu nešto desi. Veoma je važno da pošaljemo poruku svima koji žele da se Crna Gora mijenja da mi nemamo nikakve veze sa budućnošću Milivoja Katnića niti prizivamo bilo čiju smrt, ali tražimo da pravda zakuca na svačija vrata, rekao je Mandić na današnjoj pres konfenreciji.

On je rekao da je Katnić uz Sašu Čađenovića “taj koji je hapsio bez dokaza”.

Danas kad treba da odgovaraju za nedjela pokušavaju da prebace odgovornost na drugog i da će navodno neki kriminalni klan da se obračuna s njima. Mi mislimo da Katnić i Čađenović treba da se nalaze u sigurnoj kući i neće niko od njih rizikovati život jer će se nalaziti tamo gdje su slali nevine ljude. A za njih ni najmanje ne mislimo da su nevini. Vidjeli smo da je ta Skaj komunikacija primijenjena kod Medenice, ako je moglo da važi u jednom slučaju, zašto ne može u drugom slučaju…, dodaje Mandić.

“Poruka DF-a je veoma jednostavna – pravda mora zakucati na svaka vrata, nezavisno da li se radi o predsjedniku države, poslanicima, funkcionerima”, rekao je Mandić.

Mandić je istakao da je Katniću i Čađenoviću posao bio da se obračunaju sa organizovanim kriminalom, ali pošto to nisu uradili, već su bili u sprezi sa njima, onda i oni treba da odgovaraju.

“Znam da ima mnogo posla glavni specijalni tužilac Novović, znam da mu je ugrožen život, i njemu i svima nama koji o tome govorimo”, kazao je on dodajući da moraju odgovarati i policajci i tužioci, ne sam čelnici pravosudnih institucija.

On je kazao da “bolesno tkivo, gangrenu Crne Gore treba odstraniti” Nikoga ne ubiti, ali svakoga izvesti pred lice pravde. Uvjereni smo da Katnić i Čađenović i treba da odgovaraju. Napravljeni su prvi koraci vezano za sudstvo, očekujemo naredne u vezi tužilaštva i policije – rekao je Mandić.

Mafija je, smatra on, izbušila različite institucije i stranke.

Milan Knežević je rekao da su na današnji dan prije tri godine u prvostepenoj presudi proglašeni krivim u slučaju za pokušaj terorizma.

Nakon tri godine, stojimo čista obraza a onaj koji je montirao optužnicu u strahu od procesuiranja i hapšenaj plasira neistinite konstrukcije da ćemo biti odgovorni ukoliko mu se nešto desi. Katnić nema problem sa DF-om već sa Europolom i očigledno problem zbog veza sa kavačkim klanom, rekao je Knežević.

Od GST, kako je naveo, očekuju procesuiranje Katnića i Čađenovića.

Knežević smatra da Novović i Specijalno državno tužilaštvo treba da saslušaju Katnića i Čađenovića odrede im pritvor i da završe u Istražnom zatvoru.

On je Katniću poručio da nije ništa strašno što će ići u zatvor, jer tamo ne može biti sa Čađenovićem, članovima škaljarskog niti kavačkog klana, ali da će možda biti sa nekim silovateljem ili bombašem.

https://www.facebook.com/watch/DemokratskiFront/

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Manje akcize na gorivo do kraja avgusta, Majbah od...

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare