Živković-Gandel: Slovačka je spremna da pomogne Crnoj Gori u procesu evropskih integracija

Predsjednik Kluba poslanika DPS-LP, Danijel Živković sastao se sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori Nj. E. Borisom Gandelom. Predsjednik Kluba poslanika DPS-LP, Danijel Živković je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo odličnom saradnjom dvije države, kao i podrškom i pažnjom koju Republika Slovačka pruža Crnoj Gori na putu evropskih integracija.

Živković je podsjetio da vladajuća većina odstupa od izvornog sporazuma koji je potpisala nakon parlamentarnih izbora. Revanšizam prema političkim neistomišljenicima je postao model ponašanja koji se demonstrira kroz usvajanje zakonskih rješenja suprotno Ustavu i evropskoj praksi.

Živković je istakao da je upitna dalja evropska perspektiva sa parlamentarnom većinom koja ne daje podršku Vladi i koja je programski i ideološki različita. U takvom ambijentu, jedino rješenje za izlazak iz krize izvršne i parlamentarne vlasti jesu novi izbori.

Živković je naglasio da će DPS potvrditi svoju odgovornost na putu dalje evropske emancipacije društva i spriječiti svaki pokušaj destruktivnog ponašanja, koje će za cilj imati ugrožavanje temeljnih vrijednosti društva.

Ambasador Gandel je potvrdio da je Slovačka veliki prijatelj Crne Gore i da podrživa njenu integraciju u EU. U tom smislu čestitao je predsjedniku Kuba poslanika DPS-LP Danijelu Živkoviću zbog činjenice da Crna Gora ima najveći progres od svih zemalja Zapadnog Balkana, da ima otvorena sva poglavlja, ističući da je potreban veći fokus na reforme, posebno u poglavljima 23 i 24. Slovačka je spremna da pomogne u tom procesu, ali je potrebno da domaći zadatak ispuni Crna Gora svojom odgovornom politikom, naglasio je ambasador Gandel.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

O genocidu bez ali…

Za Antenu M piše Aleksandar Radoman Haška presuda Ratku Mladiću i...

Mihailo: Napad na spomenik koji simbolizuje najveće vrijednosti CG,...

I to nije prvi put da se događa u Nikšiću, istakao je mitropolit CPC, ističući da je...

Marković: Odbijanje kandidature Bjelice čist revanšizam i politički obračun

On je istakao da nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i...

Medojević: Krivokapić prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal...

Bajden i Putin razgovaraju, ali se ne slažu

Znak da s teško narušenim američko-ruskim odnosima opet ide u nabolje, ruski predsjednik je spomenuo već na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare