test

Bojana Popović: Nemoguće je da “letimo” po terenu

Standard

30/11/2023

20:37

Crnogorske rukometašice očekivano lako su pobijedile Kamerun 25:11 na startu Svjetskog prvenstva.

Rezultat, kao i podatak da su prvi gol primile poslije skoro 25 minuta igre, govore da je odbrana položila premijerni test, a da u napadu ima mnogo toga da se ispravi.

“Znamo da je početak težak, da je nemoguće da letimo po terenu. Fokus je bila odbrana, izbjegavale smo situacije šest na šest, jer su one fizički jake i nije lako probiti njihovu zonu. Lakše nam je bilo da iz dobre odbrane dajemo lake golove i dođemo do prednosti, da se ne potrošimo previše i da se neko ne povrijedi. U nekim trenucima odbrana je popustila, ali je Marta bila sjajna na golu u prvom poluvremenu, zatim je i Marina nastavila. Ovo je kolektivna pobjeda, sve igračice u učestvovale, važno je da osjete Svjetsko prvenstvo”, kazala je selektorka Bojana Popović.

Bilo je, s druge strane, dosta napadačkih problema, izgubljenih lopti i promašenih šuteva.

“Naboj koji se stvori i tenzija utiču da promašimo neke otvorene šuteve. Stvarale smo šanse, nismo ih koristile na najbolji način, tako da ćemo raditi da na tome da se spuste tenzije. Nadam se da ćemo imati bolju realizaciju u nastavku”, zaključila je selektorka.

Izvor: CdM

Ostavite komentar

Komentari (0)