Britanska ambasada donirala opremu Ragbi savezu

Britanska ambasada Podgorica je danas u Baru uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu Crne Gore. Ovu donaciju je omogućila britanska nevladina organizacija SOS KIT AID. Donacija uključuje 62 kompleta sportske opreme, u ukupnom zbiru od skoro 2000 pojedinačnih djelova sportske odjeće, obuće i druge opreme za ragbi.

Ovom prilikom, britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks je rekla da joj je jako drago da je danas u prilici da uruči ovu donaciju, i dodala da promocija sporta među mladima treba da bude prioritet, i to ne samo zbog zdravstvene koristi, već i važnije zato što gradi odnose među mladim ljudima iz različitih grupa, pomaže im da postanu pozitivni uzori u svojoj zajednici, te da razviju samopouzdanje i ambiciju.

„Iz tog razloga je posebno važno promovisati učešće žena u sportu i lijepo je vidjeti žensku ekipu, kao i muškarce kako danas igraju, u opremi koju smo donirali“, dodala je britanska ambasadorka Medoks.

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić je kazala da se u Crnoj Gori ragbi igra samo desetak godina, te da su još uvijek na samim počecima i da im svaka podrška mnogo znači.

„Međutim, posebno ističemo pomoć u opremi, kako zbog neophodnosti iste, tako i zbog kompleksnosti nabavke. Dugujemo veliku zahvalnost donatoru, u nadi da će se ragbi zajednica u Crnoj Gori, na najljepši način – dobrom igrom, zahvaliti na pomoći“, istakla je Kostićeva.

Kapiten muške ragbi reprezentacije Crne Gore Boris Mijušković je rekao da smatraju da je ragbi kao jedan od najzahtjevnijih, ali najljepših kolektivnih sportova, odličan način da se kroz igru pozitivno utiče na širu populaciju u jednoj zemlji.

„Osnovne vrijednosti koje su ugravirane u temelje ragbija predstavljaju idealnu osnovu za stvaranje boljeg, razvijenijeg i srećnijeg društva”, zaključio je kapiten Mijušković.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zelenski: Rat u Ukrajini može se riješiti samo kroz...

“Kraj rata može se desiti samo diplomatskim putem. Rat će biti krvav, biće borbi, ali će se...

Rusija obustavila isporuku gasa Finskoj

Rusija zahtijeva od evropskih zemalja da plate isporuku ruskog gasa u rubljama zbog sankcija uvedenih zbog invazije...

Bajdenu, Blinkenu i Bernsu zabranjen ulazak u Rusiju

Ova zabrana ima simboličan efakat i dio je konstantnog pogoršanja odnosa između Rusije sa jedne i SAD...

Korona presjek: 58 novooboljelih, bez preminulih

Prema podacima IJZ oporavilo se još 59 pacijenata, a trenutno oboljelih je 539.

PROSLAVE ŠIROM CRNE GORE: Perper na Cetinju, Dino Merlin...

U čast Dana nezavisnosti širom Crne Gore organizovane su proslave. Tako prijestonica Cetinje proslavu Dana nezavisnosti obilježava nizom manifestacija,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare