Britanska ambasada donirala opremu Ragbi savezu

Britanska ambasada Podgorica je danas u Baru uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu Crne Gore. Ovu donaciju je omogućila britanska nevladina organizacija SOS KIT AID. Donacija uključuje 62 kompleta sportske opreme, u ukupnom zbiru od skoro 2000 pojedinačnih djelova sportske odjeće, obuće i druge opreme za ragbi.

Ovom prilikom, britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks je rekla da joj je jako drago da je danas u prilici da uruči ovu donaciju, i dodala da promocija sporta među mladima treba da bude prioritet, i to ne samo zbog zdravstvene koristi, već i važnije zato što gradi odnose među mladim ljudima iz različitih grupa, pomaže im da postanu pozitivni uzori u svojoj zajednici, te da razviju samopouzdanje i ambiciju.

„Iz tog razloga je posebno važno promovisati učešće žena u sportu i lijepo je vidjeti žensku ekipu, kao i muškarce kako danas igraju, u opremi koju smo donirali“, dodala je britanska ambasadorka Medoks.

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić je kazala da se u Crnoj Gori ragbi igra samo desetak godina, te da su još uvijek na samim počecima i da im svaka podrška mnogo znači.

„Međutim, posebno ističemo pomoć u opremi, kako zbog neophodnosti iste, tako i zbog kompleksnosti nabavke. Dugujemo veliku zahvalnost donatoru, u nadi da će se ragbi zajednica u Crnoj Gori, na najljepši način – dobrom igrom, zahvaliti na pomoći“, istakla je Kostićeva.

Kapiten muške ragbi reprezentacije Crne Gore Boris Mijušković je rekao da smatraju da je ragbi kao jedan od najzahtjevnijih, ali najljepših kolektivnih sportova, odličan način da se kroz igru pozitivno utiče na širu populaciju u jednoj zemlji.

„Osnovne vrijednosti koje su ugravirane u temelje ragbija predstavljaju idealnu osnovu za stvaranje boljeg, razvijenijeg i srećnijeg društva”, zaključio je kapiten Mijušković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spajić: Fond PiO u plusu zbog programa Evropa sad...

“Kao sljedeći korak je trebao da bude ES2 i povećanje minimalne penzije na 450 eura od decembra...

Abazović: Ako je pismo Do Kvona neistinito čemu panika?

Komentarišući navode PES-a da je to konstruisana afera, čiji je nalogodavac upravo Abazović, premijer je kazao da...

Zeković: Adžić kad pokuša nešto da objasni najčešće se...

"Kako da ostane “korektan” sad kad su izbori. Prosto čovjek ne razumije. Trudi se, ali džaba", zaključuje Zeković.

Borovinić Bojović: Zarade zaposlenih u Glavnom gradu neće biti...

“Budući da se radi o falsifikovanju dokumenta i potpisa zvanične institucije i javnog funkcionera, očekujemo da nadležni...

Čarapić: Lažna vijest da Skupština Glavnog grada planira smanjenje...

Osuđujemo ovakvo perfidno obmanjivanje javnosti sa ciljem skupljanja jeftinih političkih poena uoči izbora, i pozivamo sve političke...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare