test

Crna Gora poslije drame ostala bez polufinala Svjetskog prvenstva

Standard

25/07/2023

09:29

Naši najbolji vaterpolisti nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Svjetskog prvenstva. Nakon žestoke i izjednačene borbe Crna Gora je poražena od Grčke, koja je slavila 10:9 (2:1, 4:3, 1:3, 3:2).

Grčka je od početka bila u vođstvu, a naši igrači imali mnogo napadačkih problema, tako da nisu uspjeli da materijalizuju veoma dobru igru u odbrani.

Grci su poveli 2:0, ali su „ajkule“ bile u igri (2:1, 3:2, 4:3), sve dok Genidunijas svojim četvrtim golom nije donio rivalu tri gola prednosti – 6:3, minut i po prije kraja poluvremena.

Crna Gora je, ipak, vjerovala, Đuro Radović i Vlado Popadić su efektnim pogocima smanjili na 6:5.

Treća četvrtina je donijela žestoku borbu i mnogo promašenih šansi na obje strane i odličnih defanzivnih izdanja oba tima.

Genidunijas je na početku tog dijela iz peterca pogodio čak peti put za 7:5, da bi dva i po minuta prije kraja tog perioda, Đuro Radović drugim golom opet donio neizvjesnost i nadu u preokret.

Kada je Ukropina izjednačio na 7:7 bilo je jasno da slijedi još jedna dramatična završnica.

Grci su preko Argiropulosa stizali do 8:7 i 9:8, uzvraćali su Đuro Radović i Vladan Spaić (efektno, šraubom), a velika šansa za prvo vođstvo i korak ka polufinalu propuštena je sa igračem više dva minuta prije kraja i nakon tajm-auta u napadu, koji je završen nesporazumom Averke i Čučkovića.

U narednom napadu Skubakis je efektno skoro iz mrtvog ugla donio novo vođstvo Grčkoj (10:9), ali je naš tim dobio šansu – i imao šut za remi. Miroslav Perković nije, međutim, imao sreće, pogodio je prečku i polufinale je ostalo nedostižno.

Tri gola postigao je Đuro Radović, dva Aleksa Ukropina, po jedan Dušan Matković, Vladan Spaić, Kanstantin Averka i Vlado Popadić.

Crnu Goru sada čekaju mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta.

Izvor (naslovna fotografija):

ORANGE PICTURES /VPSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)