(FOTO) Ajkule u zalivu

Da nije bilo drugog talasa korona virusa, crnogorska vaterpolo reprezentacija posljednje dane jula provodila bi na turniru koji je za 28. jul bio zakazan u Italiji. Zbog opšte situacije turnir je otkazan, ali su igrači nastavili sa svakodnevnim treniznima na bazenu Instituta Igalo, nadajući se da će u međuvremenu epidemiološka situacija biti povoljnija, te da će krajem avgusta uspjeti da odu u Hrvatsku na drugi turnir. Danas su prvi put plivali od Vile Glaleb do Njivica.

Prvi čovjek reprezentacije, Vladimir Gojković, ističe da su svjesni da velikih takmičenja neće biti ove godine, ali od 11. maja krenuli su sa treniznima nakon dva mjeseca, vjerujući da će, ipak, odigrati turnire na koje su pozvani.

S obzirom da su pomjerene kvalifikacije za Olimpijske igre, na koje nijesmo plasirani, cilj je bio da ovog ljeta uradimo što više, jer očekujemo jednu zgusnutu sezonu iduće godine. Nastojimo da igrače držimo na okupu, s obzirom da su svi reprezentativci bili u Crnoj Gori, da održimo dobar rad i pripremamo jednu grupu mladih za novi ciklus. Jer čim prođu OI treba da se radi sa novim igračima“, kazao je Gojković Radiju Jadran.

Prema ranijim planovima, turnir u Italiji bio bi okončan sjutra čime bi se završio i prvi dio priprema, nakon čega su u reprezentaciji planirali desetodnevnu pauzu.

Od 10. avgusta krenuli bismo u još jedan blok treninga od 3 sedmice koji bi trebalo da završi turnirom u Šibeniku , gdje bi trebalo da se sastanu ‘jake’ reprezentacije, ali i to je u ovom trenutku upitno, odnosno ne znamo da li imamo dozvolu za odlazak u Hrvatsku“.

Epidemiološka slika u Crnoj Gori počela je da se popravlja, nadamo se da će mjere biti ublažene i da ćemo igrati taj turnir krajem mjeseca. Naš cilj u suštini je da pripremamo mlade igrače za budućnost, a sa ovim koji su već tu radimo pripremu za kvalifikacije koje su u februaru, jer tada nećemo imati vremena koliko ga imamo sada“, ocijenio je Gojković.

Treninge na zatvorenom bazenu Instituta i otvorenom na Škveru, vaterpolisti su jutros zamijenili plivanjem na dionici od plaže ispod Vile Galeb do hotela Iberostar u Njivicama i nazad, što je trasa duga skoro 5 km. To je Radio Jadran ispratio kamerom.

Izrazili su želju nekoliko puta za to, jer im to dođe kao neko rasterećenje. Ni njima nije lako jer dva i po mjeseca radimo bez ijedne utakmice, ne računajući međusobne sparing utakmice i meč sa dubrovačkim Jugom. Na taj način mi kao treneri im izlazimo u susret za podršku dobroj ideji i da tako okončamo jutarnji trening koji nije lako isplivati. Ali, kao što ste imali priliku da vidite, momci su veoma motivisani. Večeras nastavljamo u bazenu“, naveo je Gojković.

U nastavku priprema “ajkule” će raditi na popravci, kako navodi Gojković, globalne slike svih mogućnosti, popravljanju individualnih nedostataka, a bazirani su i na igru koja bi zamijenila turnire.

Zadovoljni smo njihovim pristupom tokom čitavog ljeta, znaju zašto se bore i što je krajnji cilj, maksimalno su motivisani. Imamo sliku što bi svaki od njih trebalo da ispravi i ako svaki igrač napreduje tokom ovog ljeta kad je velika prilika bila za toliki rad, cijela ekipa biće bolja. Svaki individualni uspjeh kolektivu donosi dosta“, zaključio je Gojković.

Foto: Radio Jadran

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Pošta SAD upozorava države na rizike glasanja poštom

Birači i zakonodavci iz obje stranke u nekoliko država takođe su izrazili zabrinutost zbog toga što se...

Klinički centar i kolegijum infektologa: Medojeviću – sram te...

Regovanje Kliničkog centra i kolegijuma Klinike za infektivne bolesti prenosimo u cjelosti: "Pokusavajući da...

Austrija očekuje povratak turista nakon proglašavanja Hrvatske rizičnom

Na ulazu u Austriju kod Šentilja čekalo se u subotu ujutro oko sat vremena. Na ulazu u...

Novih 30 slučajeva koronavirusa, preminule dvije osobe

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz sljedećih opština: Bar 9Podgorica 8Rožaje 5Budva 4Pljevlja 3Kotor...

Previše Fotošopa: Kako Kloi zaista izgleda

Fanovi su je odmah prozvali za preterivanje sa fotošopom, a ona je sve vrijeme ćutala i objavljivala...

NAJČITANIJE

DPS Glavnog grada: Smišljena podmetačina, krivična prijava podnijeta i...

“Tako je više naših članova danas dobilo pozive slične sadržine i budući da smo ih sve obavijestili...

KAD SE UDRUŽE ČETNICI I PARTIZANI, Vuković za Standard:...

Izuzetak nije ni ovaj izborni proces pa se u savezu simboličkog imena "Za budućunost Crne Gore", čije...

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

Hip Hop kompilacijom protiv stigme i medijskog mraka

Random, Story, Dobbla, Stato, Bradr Hari, samo su neka od imena u grupi od 12 repera koji su...

ABAZOVIĆ PREDAJE CRNOGORSKE GLASOVE PRED OLTAR CRKVE I DF-A:...

Time je skinuo masku sa igre s “crnogorskim glasovima” u predizbornim mahinacijama na relaciji URA, SPC i prosrpskih...

Komentari

avatar