test

Furtula kandidat za medalju

Standard

08/05/2021

12:40

Crnogorsku atletiku na jubilarnom 20. evropskom bacačkom kupu u Splitu predstavljaće Danijel Furtula i Amir Papazi.

Prestižno takmičenje, koje okuplja najbolje bacače Evrope, biće prilika za Danijela Furtulu da Crnoj Gori donese i seniorsku medalju, što bi bio nevjerovatan uspjeh. Mojkovčanin je prije samo mjesec na 25. međunarodnom atletskom mitingu Trofej Crne Gore, disk bacio 65 metara i 59 centimetara, što je novi crnogorski rekord.

Tim rezultatom osigurao je vizu za Olimpijske igre, pokazao da je u sjajnoj formi, pa ukoliko bude na tom nivou, jasno je da bi Furtula mogao da bude u krugu kandidata za medalju. Furtula (28) je učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Riju 2016, a baš 2012. godine osvojio titulu u konkurenciji mlađih seniora u bacanju disk na Evropskom kupu bacača.

Furtula ima medalje sa Mediteranskih igara (2013. godine), kada je osvojio bronzu, a iste godine osvojio je isto odličje na prvenstvu Evrope do 23 godine. Tri puta osvajao je zlato na Igrama malih zemalja, dok je 2011. bio drugi na juniorskom šampionatu Evrope.

Furtula nastupa sjutra (12.45 h), dok će danas prvog dana takmičenja nastupiti Papazi u bacanju koplja u konkurenciji mlađih seniora.

Ostavite komentar

Komentari (0)