Gojković saopštio spisak za grupnu fazu Evropa kupa

Rivali u Palermu Italija, Rusija i Njemačka

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 15 igrača koji će učestvovati na turniru grupne faze Evropa kupa u Palermu. U grupi C pored naše i selekcije domaćina, Italije, igraće i reprezentacije Rusije i Njemačke.

Na spisku su Dejan Lazović, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Aleksandar Ivović, Draško Brguljan, Saša Mišić, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Miloš Šćepanović, Nikola Murišić, Aleksa Ukropina i Aleksandar Radović.

“U ovom momentu to je najbolji mogući sastav, oko kojeg ćemo graditi priču za cijelu 2018. godinu, prije svega za Evropsko prvenstvo. Evropa kup je izazov za nas, iako smo već imali dvije utakmice Svjetske lige. Znamo rivale, zahtjevna grupa, a moramo da budemo među dvije ekipe da bi se plasirali na završni turnir, što nije slučaj u ostalim grupama iz kojih idu po tri selekcije. Vjerujem da imamo kvalitet da budemo među dvije najbolje selekcije”, rekao je Gojković.

U timu opet nema Darka Brguljana, koji se posvađao sa Gojkovićem na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

“Znamo svi šta se desilo prošle godine, i ne želim više da se vraćam na to. Darko je obavio razgovore sa čelnicima Saveza, napravili smo dogovor da ga ne pozivamo ove sezone, jer ne bi bilo korektno prema drugim igračima. Nakon ljeta će ponovo imati šansu da se bori za mjesto reprezentativca”, kazao je Gojković.

“Ajkule” će se pripremati u Kataniji, od 11. do 15. februara.

“Prije turnira radićemo zajedno četiri dana u Kataniji pošto nam dosta igrača dolazi iz inostranstva. To je bila najlogičnija varijanta, nego da su došli u Crnu Goru, pa opet put za Italiju. Pripremićemo se najbolje moguće za taj turnir, odradićemo pet treninga, jer već prvog dana imamo važan meč sa Rusijom”, poručio je Gojković.

U prvom meču, 16. februara od 18 sati, rival je Rusija, dan kasnije od 20 časova je duel sa Italijom, a 18. februara od 18 sa Njemačkom.

U grupi A igraće Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u grupi B selekcije Srbije, Grčke, Hrvatske, Holandije i Turske. Iz A i B grupe na gajnal-ejt Evropa kupa plasiraće se po tri, a iz C grupe dvije selekcije. Finalni turnir održaće se od od 5. do 8. aprila 2018.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado...

"Srećna ti sloboda mučeniče DPS-a, da je zdravo trošiš, gromado poštenja, podigni obrve radi Severine, Mareza se...

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

Abazović: Potpuno je u redu da neko rješenje neko...

Tako je, podsjeća, bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Hrvatska zagovara što skorije članstvo Crne Gore u EU

Od preuzimanja funkcije ministra, kako navode iz resora, “ovo je prva dolazna posjeta Prijestonici na ministarskom nivou”.

PKCG: Sa ambasadorom Japana o jačanju ekonomske saradnje

U razgovorima su, kako je saopšteno, učestvovali predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, potencijalnih investitora koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare