POPOVIĆ: MOGLO JE BITI I UBJEDLJIVIJE

Popović je na konferenciji nakon meča istakla da su očekivanja bila prevelika i da se osjetila napetost u igri njenih izabranica, kao i razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe, ali da su stvari došle na svoje mjesto u nastavku.

“Bjelorusija je odigrala odličnu utakmicu, znale smo da neće biti lako, jer smo na osnovu snimaka iz kvalifikacija znali da igraju dobar i taktički disciplinovan rukomet. To su i pokazale u prvom poluvremenu i malo su griješile. Postigle su golove iz svih šansi koje su stvorile, bilo je teško zaustaviti ih, pa smo morali da mijenjamo nešto u našem sistemu igre. U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašli recept i igra je bila na dobrom nivou. Sa nekim lakim golovima smo došli do konačnih šest golova razlike. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji razliku. Očekivanja su bila prevelika, osjetila se napetost u našoj igri u prvom poluvremenu i evidentno je bilo razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe. Međutim, svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama. Kada su to djevojke shvatile, počele su da se fokusiraju na svaki sljedeći napad i svaku narednu odbranu. Neke stvari ćemo moći da iskoristimo, neke da mijenjamo, čekamo revanš koji nam mnogo znači, jer kroz te utakmice rastemo i gradimo ono što nam je potrebno za ono što slijedi”, kazala je Popović.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija u našem timu sa devet golova.

“U prvom poluvremenu smo pravile greške koje su posljedica velike želje. Bjelorusija je pokazala da je kvalitetna ekipa i da ima vrhunske bekove i krila. Imale smo velika očekivanja i željele smo da budemo agresivne od početka, ali je Bjelorusija pogađala i iz nekih težih situacija. Nijesmo igrale pametno u prvom dijelu, a čim je odbrana profunkcionisala u nastavku, rezultat se promijenio.Bilo je drugačije nakon što smo ih osjetile u prvom poluvremenu i kada smo ispoštovale dogovor iz svlačionice. U nastavku je odbrana bila značajno bolja i navodile smo ih na greške, iz čega su dolazili lakši golovi iz tranzicije. Na kraju smo zasluženo slavile, ali ima dosta stvari koje možemo da ispravimo i vjerujem da će u Minsku izdanje biti na višem nivou. U revanšu nećemo razmišljati o prednosti koju imamo, već gledamo na meč kao na priliku da se pripremimo i za Tokio i za Svjetsko prvenstvo u Španiji”, kazala je Jauković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Marković, Cupać, Mustafa i Dujović oslobođeni

Okrivljeni su oslobođeni jer nijesu dokazani navodi iz tužilačkog akta. Branilac Cupaća, advokat Srđan...

Aerodormi traže kredit za isplatu zarada

“Jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti je uzimanje kredita. Zadovoljni bi bili sa pet miliona, ali...

NSC: Imamo čvrste dokaze o umiješanosti Rusije u predizborna...

Ovo tijelo, koje se bavi pitanjima nacionalne bezbjednosti, vojske, spoljne politike sa visokim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost...

Ministri EU 10. maja pokreću “stratešku debatu” o Zapadnom...

Na sastanku kojim će predsjedavati šef evropske diplomatije Žozep Borelj, najavljeno je učešće specijalnog EU predstavnika za...

Joković: Sve afere moraju dobiti sudski epilog

Prema njegovom mišljenju, nakon izmjena zakona o tužilaštvu, svaka afera će dobiti sudski epilog.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare