POPOVIĆ: MOGLO JE BITI I UBJEDLJIVIJE

Popović je na konferenciji nakon meča istakla da su očekivanja bila prevelika i da se osjetila napetost u igri njenih izabranica, kao i razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe, ali da su stvari došle na svoje mjesto u nastavku.

“Bjelorusija je odigrala odličnu utakmicu, znale smo da neće biti lako, jer smo na osnovu snimaka iz kvalifikacija znali da igraju dobar i taktički disciplinovan rukomet. To su i pokazale u prvom poluvremenu i malo su griješile. Postigle su golove iz svih šansi koje su stvorile, bilo je teško zaustaviti ih, pa smo morali da mijenjamo nešto u našem sistemu igre. U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašli recept i igra je bila na dobrom nivou. Sa nekim lakim golovima smo došli do konačnih šest golova razlike. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji razliku. Očekivanja su bila prevelika, osjetila se napetost u našoj igri u prvom poluvremenu i evidentno je bilo razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe. Međutim, svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama. Kada su to djevojke shvatile, počele su da se fokusiraju na svaki sljedeći napad i svaku narednu odbranu. Neke stvari ćemo moći da iskoristimo, neke da mijenjamo, čekamo revanš koji nam mnogo znači, jer kroz te utakmice rastemo i gradimo ono što nam je potrebno za ono što slijedi”, kazala je Popović.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija u našem timu sa devet golova.

“U prvom poluvremenu smo pravile greške koje su posljedica velike želje. Bjelorusija je pokazala da je kvalitetna ekipa i da ima vrhunske bekove i krila. Imale smo velika očekivanja i željele smo da budemo agresivne od početka, ali je Bjelorusija pogađala i iz nekih težih situacija. Nijesmo igrale pametno u prvom dijelu, a čim je odbrana profunkcionisala u nastavku, rezultat se promijenio.Bilo je drugačije nakon što smo ih osjetile u prvom poluvremenu i kada smo ispoštovale dogovor iz svlačionice. U nastavku je odbrana bila značajno bolja i navodile smo ih na greške, iz čega su dolazili lakši golovi iz tranzicije. Na kraju smo zasluženo slavile, ali ima dosta stvari koje možemo da ispravimo i vjerujem da će u Minsku izdanje biti na višem nivou. U revanšu nećemo razmišljati o prednosti koju imamo, već gledamo na meč kao na priliku da se pripremimo i za Tokio i za Svjetsko prvenstvo u Španiji”, kazala je Jauković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare