Ulcinj uskoro dobija moderan stadion

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, sa saradnicima i čelnicima FK Otrant Olympic danas su u Podgorici u Kući fudbala imali veoma uspješan razgovor sa predsjednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i sekretarom Miomirom Đurđevcem.

Opština je čelnicima Fudbalskog saveza predstavila lokacije za izgradnju velikog fudbalskog stadiona uz pomoćne terene i potrebnu infrastrukturu, na više od 25 hiljada m2, a koja je u vlasništvu Opštine.

Lokalna samouprava će uskoro raspisati javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta na osnovu projektnog zadatka za koji smo u Federaciji usaglasili sve parametre i standarde UEFA-e.

Predsjednik Saveza je uvjerio gradonačelnika i čelnike kluba da će Savez biti aktivan i da ni u jednom trenutku neće odlagati finansiranje ovog projekta te da su sredstva spremna već godinama. Izraženo je zadovoljstvo što je prvi put došla delegacija opštine Ulcinj sa konkretnim prijedlogom lokacije.

Odmah po završetku glavnog projekta biće potpisan protokol za finansiranje ovog projekta kojim će se Ulcinj pretvoriti u sportski centar ne samo domaćeg, već i međunarodnog karaktera.

Drugi projekat koji će Savez podržati je finansiranje izgradnje tribina i vodovoda na stadionu na Velikoj plaži, gdje sada igra Otrant Olympic.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare