test

Vaterpolisti poraženi od Mađara, Crna Gora na osmom mjestu

Standard

03/07/2022

14:24

Crnogorski vaterpolisti nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti završili su na osmom mjestu. Ajkule su u reprizi meča iz prvog kola poraženi od domaćina Mađarske sa 8:6.

Obje selekcije imale su na startu problema u napadu, pa je za uvodnih osam minuta postignut samo jedan pogodak – mrežu Dejana Lazovića zatresao je Adam Nađ.

Muke Crne Gore su se nastavile do kraja meča, dok su Mađari proradili – preko Zalankija iz peterca i Buriana u napadu s igračem više poveli su 3:0 poslije minut i po igre u drugom periodu.

Lazović je potom upisao prvu odbranu, a Dušan Matković prekinuo skoro dvanaestominutni golgeterski post ajkula.

Kanstancin Averka imao je zicer da zaostatak učini minimalnim, ali umjesto 3:2 nekoliko sekundi kasnije bilo je 4:1 – Janšik nije pogriješio u kontri.

Matković je iz prvog napada Crna Gore s igračem više smanjio na 4:2, Uroš Vučurović potom dva puta pogađao okvir gola, a ni tajm-aut Vladimira Gojkovića na startu posljednjeg minuta nije pomogao ajkulama da napokon prorade u napadu.

Opet je stigla kazna, Vamoš je sedam sekundi prije kraja donio domaćinu velikih 5:2.

Gojković je na poluvremenu zamijenio golmane kako bi podijelio minutažu Lazoviću i Petru Tešanovića, ali to što ima dva odlična čuvara mreže nije moglo da Crnu Goru spasi od novog poraza.

Nakon još jednog neiskorišćenog igrača više ,,pukla“ je nova kontra, iz koje je Varga povisio na 6:2.

Ni dva isključenja Mađara u jednom napadu nijesu bila dovoljna da se zatrese mreža domaćina.

Tešanović je odbranjenim zicerom dao nadu u povratak, Averka u posljednjem minutu treće četvrtine smanjio na 6:3, ali Nađ omogućio Mađarima da posljednjih osam minuta dočekaju prilično relaksirani – 7:3.

Uzalud su našim vaterpolistima bile tri uzastopne odbrane Tešanovića u jednom napadu Mađarske jer na drugoj strani nije bilo rješenja.

Zalanki je odveo domaćina na pet golova prednosti (8:3), činilo se da je sve riješeno, ali je Miroslav Perković s dva pogotka vratio nadu u drugačiji epilog.

Bogdan Đurđić je šutirao u Levaija u napadu s igračem više, Averka na dva i po minuta prije kraja pogodio za 8:6, a Crna Gora potom dobila šansu da uvede meč u dramu.

Gojković je pozvao tajm-aut nakon isključenja, ali je rješenje ponovo bilo loše…

Ostavite komentar

Komentari (0)