Izvor:Antena M

Eskobar: Podržavamo svaku vladu koja je fokusirana na EU i NATO i borbu protiv korupcije

Sjedinjene Američke Države u Crnoj Gori podržavaju svaku vladu koju je fokusirana na evropsku agendu i članstvo u NATO i posvećena jačanju vladavine prava, uključujući borbu protiv korupcije, saopštio je danas na on line brifingu sa novinarima specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Eskobar je na brifingu kazao da neće biti nemira u Bosni i Hercegovini i da je međunarodna zajednica složna u tome da sačuva mir u toj državi. Pozvao je sve strane da se uzdrže od poteza koji bi mogli da naruše mir.

On je naglasio da SAD podržavaju rad Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, i odluke u vezi izborne legislative.

“Zemlje regiona Zapadnog Balkana važan su partner SAD-a i bitno je da su se sve zemlje regiona na međunarodnim forumima o ruskoj agresiji izjašnjavale u koordinaciji sa američkom vladom”, istakao je on.

Eskobar je pohvalio humanitarnu pomoć država regiona koja je upućena Ukrajini, ističuči da je početak pristupnih pregovora sa EU za Sjevernu Makedoniju i Albaniju važan iskorak.

Američki zvaničnik je rekao da se zalaže za implementaciju svih sporazuma koji su postignuti između Srbije i Kosova, uključujući zajednicu srpskih opština.

“Važno je da obje strane ostanu posvećene preduzetim obavezama”, rekao je Eskobar.

Govoreći o sjeveru Kosova, Eskobar je poručio da se mora naći model kakav postoji u Evropi, ali da se ni u kom slučaju ne može govoriti o stvaranju neke države u državi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mijović poručio Abazoviću i Adžiću: Ne igrajte se sa...

Mijović je pozvao peremijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da bez odlaganja puste na slobodu...

FBI: Vođa poligamne sekte imao je 20 žena, neke...

Samuel Rappylee Bateman tvrdio je da je Božja volja da se upušta u seksualne odnose sa svojim...

Vlahović: Neophodno utvrditi što se desilo Kneževiću, ne zadržavati...

"Bez toga, bilo kakve osude su neozbiljne i neprihvatljive. ⁦‪Policija‬⁩ ne smije da zadržava građane sa Cetinja...

Skupština Srbije- „Trči, Orliću, trči“: Lazović imitirao u skupštini,...

Opozicija izglasala: Ako im nije dozvoljeno da govore dok sjede, onda će da stoje i ćute, a...

Gardaševiću određeno zadržavanje do 72 sata zbog napada na...

Kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici formiran je krivični predmet protiv osumnjičenog I.G., zbog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare