Izvor:Beta,N1

Eskobar poručio Kurtiju: SAD posvećene napretku u dijalogu Prištine i Beograda

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD i američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izrazio je posvećenost i podršku SAD napretku u dijalogu Prištine i Beograda.

Kako je saopštila Vlada Kosova, premijer Aljbin Kurti je sinoć telefonom razgovarao sa Eskobarom o dešavanjima na Zapadnom Balkanu i značaju mira i stabilnosti u regionu.

„Eskobar je istakao podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Kosovo i posvećenost SAD da Kosovo i region postanu članovi Evropske unije“, navodi se u saopštenju.

Kosovski premijer je rekao da je puna integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i NATO ključna za garantovanje mira i stabilnosti u regionu i evropskom kontinentu.

Tokom telefonskog razgovora, kako je saopšteno, bilo je reči i o dijalogu Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije.

„S tim u vezi, premijer Kurti je rekao da je Kosovo posvećeno principijelnom dijalogu, ka pravno obavezujućem sporazumu u čijem je središtu međusobno priznanje. Eskobar je rekao da Sjedinjene Države podržavaju proces dijaloga i da su posvećene napretku ka njegovom krajnjem cilju“, navodi se u saopštenju.

To je drugi razgovor koji su Kurti i Eskobar imali u posljednjih deset dana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pavićević: Zalažemo se za manjinsku vladu, Abazović: Ovo je...

Pres konferenciju koalicije Crno na bijelo otvorio je predjednik udruzenja CIVIS Srđan Pavićević. https://www.facebook.com/pokretura/videos/614761119802685/

Lančani sudar u Radanovićima, ima povrijeđenih

Saobraćajna nezgoda je, kako su precizirali, prijavljena Odjeljenju bezbjednosti Kotor u 11.15 sati. Uviđaj...

Počela adaptacija garaže u Ulici Novaka Miloševa

“Tokom adaptacije izvodiće se pripremni radovi, građevinsko-zanatski radovi, nakon čega će se pristupiti radovima na atmosferskoj kanalizaciji,...

Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka...

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare