Frans enfo: Makron želi vladu sa manje ministara prije parlamentarnih izbora

Francuski predsjednik Emanuel Makron želi vladu sa samo deset do 15 ministara prije održavanja parlamentarnih izbora zakazanih u dva kruga u junu, saznaje danas radio Frans enfo pozivajući na izvore bliske vlastima.

“Prema izvorima bliskim vlastima, sledeću vladu činiće samo deset do 15 ministara”, prenio je francuski radio i dodao da će sastav vlada biti povećan tek poslije parlamentarnih izbora 12. i 19. juna.

Makron ne želi da sada ima vladu sa 42 ministra i državna sekretara kao što je trenutno slučaj.

Pre pet godina, kada je Makron postao prvi put predsjednik, imenovao je 18 ministara i četiri državna sekretara deset dana posle izbora, dok je posle parlamentarnih izbora, mjesec dana kasnije, vlada dopunjena sa još 19 ministara i deset državnih sekretara.

List Depeš (La Depeche) prenio je danas da će premijer Žan Kasteks po tradiciji uskoro podnijeti ostavku, iako mu Ustav dozvolja da ostane na vlasti do parlamentarnih izbora.

Kasteks je nedavno rekao da će podnijeti ostavku ako Makron pobijedi na predsjedničkim izborima. Premijer, inače iz redFrans enfo: Makron želi vladu sa manje ministara prije parlamentarnih izboraova desničarske stranke Republikanci, kao razlog moguće ostavke je naveo da je jedan od onih koji misle da je potreban novi podsticaj posle ponovnog izbora Makrona.

Za sada se ne zna da li će neki ministri zadržati svoja mjesta, mada list navodi da Makron može da priredi iznenađenje imenovanjem nekog predstavnika civilnog društva na neko ministarsko mjesto.

“Jedno je sigurno. Makron će za premijera izabrati ličnost kao što je Kasteks, koja neće moći u javnosti da bude popularnija od njega”, dodao je francuski list.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

“Putin na njega vrši VELIKI PRITISAK”-BJELORUSIJA SPREMA NAPAD NA...

Na sastanku sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom tokom vikenda, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je slanje balističkih...

Milatović o izjavi Brnabić: Izgleda da licemjerju ni nebo...

"Abolicija za dokone granične policajce MUP Srbije koji su bez znanja državnog vrha maltretirali naše poslanike više...

Crna Gora se hrabro borila protiv Španije, ipak ništa...

Tim Vladimira Gojkovića je pružio sjajan otpor Španiji. Podmlađene ajkule dobro su parirale jednom...

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

Vlahović: Ovo je nevjerovatno samoponiženje, ostaće kao primjer sramote!

"Ovo je nevjerovatno samoponiženje. Ostaće kao primjer sramote", poručio je Vlahović te dodao:

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare