Izvor:24sata.hr

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Gabi (50) je uhapšena nakon što je mužu tokom svađe rekla da 'puši…', a on ju je snimio i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih riječi te je osuđena na čak 45 dana zatvora uslovno.

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva”, prenosi “Danica.hr”.

Žena, inače udata i majka troje djece sa završenim fakultetom, priznala je da je mužu izrekla tu psovku, ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobilnim telefonom bez njenog znanja i odobrenja.

“Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i j sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula”, rekla je na sudu, prenosi “24sata.hr”.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad je muž prije dvije-tri godine optužio da ima ljubavnika te je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je zaista više toga dosta.

Suprug, inače bivši policajac, ranije je osuđen za porodično nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori pomenutu uvredu, te je odmah otišao u policiju kako bi protiv nje podnio prijavu.

“Vrijeđanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i po sastojalo se u tome da ne prođu niti dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četiri ste debili, neradnici i bitange”, svjedočio je Ivan na sudu.

“Debili nisam rekla”, ubacila se u sudnici Gabi.

“Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred djecom da sam ‘pripizdek’. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravosnažno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu”, zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na kraju. Presuda je nepravosnažna i Gabi se na nju može žaliti.

Inače, Gabi dosad nikad nije prekršajno kažnjavana za nasilje u porodici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Belgija: Dva nilska konja zaražena koronavirusom

Belgijska nacionalna veterinarska laboratorija potvrdila je da su u zoološkom vrtu u Antverpenu...

Katolički biskupi i sveštenici neće tražiti kovid potvrde kao...

Kako navode, Katolička crkva u Crnoj Gori je od samih početaka pandemije, da...

Kluni odbio 35 miliona, supruga ga podržala

Oskarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za Gardijan...

Đoković: Australian open je brzo, sve ćete znati

Organizatori prvog Gren slem turnira najavili su nedavno da će samo potpuno vakicnisani...

Ko ima najsporiji internet na svijetu: Za skidanje filma...

Cable.co.uk je u izvještaju o brzini širokopojasnog pristupa internetu širom svijeta u 2021....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare