Izvor:index.hr

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije: Milanović postao državni neprijatelj Ukrajine

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopštilo je da je hrvatski predsednik Zoran Milanović uvršten u bazu podataka samoproglašenih neprijatelja Ukrajine.

Tačnije, njegovo ime nalazi sa na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samoproglašenih neprijatelja Ukrajine.

Ovo je izjavio zamjenik portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksej Zajcev na redovnoj konferenciji za novinare u Kremlju.

“Svaki zapadni zvaničnik koji izrazi stav koji nije zvaničan platiće svojom reputacijom, karijerom, a moguće da će i njegova bezbjednost biti ugrožena. Tako je viceadmiral Kaj-Ahim Šenbah, komandant njemačke mornarice, bio primoran da podnese ostavku nakon što je rekao – Krim je zauvijek izgubljen”, rekao je Zajcev.

“Hrvatski predsjednik, nakon što je izjavio da Ukrajini nije mjesto u NATO, uvršten je u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samoproglašenih neprijatelja Ukrajine”, rekao je on.

“Kao što znate, novinar Roman Cimbaljuk, koji je završio na toj stranici zbog suprotstavljanja ukrajinskom režimu, kasnije je ubijen. U takvoj atmosferi nije iznenađujuće što tenzije između Donbasa i Kijeva ne prestaju”, dodao je.

Šta piše na stranici Mirotvorac?

Na sajtu Mirotvorac zaista postoji stranica posvećena Zoranu Milanoviću, koju pominje ruski zvaničnik. Sajt ga naziva “kolegom studentom ruskih osvajača” i navodi da “učestvuje u specijalnim informativnim operacijama Kremlja”.

Na stranici Mirotvorac objavljena je cijela Milanovićeva izjava o Ukrajini, koja je izazvala burne reakcije u Hrvatskoj i EU, a navodi se da je Milanović nedavnu posjetu premijera Plenkovića Ukrajini nazvao “čistim šarlatanstvom”.

Stranica Mirotvorac traži od ukrajinskih državnih organa da njihovo objavljivanje razmotre kao izjavu o “činjenju namjernih radnji ovog građanina protiv nacionalne bezbjednosti Ukrajine, mira, bezbjednosti čovječanstva i međunarodnog poretka i prava, kao i drugih krivičnih djela”.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare