Izvor:Beta

Najmanje devetoro poginulo u oluji

Najmanje devet osoba je poginulo, mnogi od pada drveća, u oluji koja je zadesila Irsku, Britaniju, Belgiju i Holandiju, dok je oko 400.000 ostalo bez struje u Britaniji.

Ekipe u Zapadnoj Evropi uklanjale su danas oborena stabla i radile na ponovnom uspostavljanju struje nakon jedne od najrazornijih oluja u više godina.

Britanske i irske meteorološke službe nazvale su oluju Junis, a njemačke Zejnep oluju koja je juče pogodila region i druga je po redu velika oluja za nedjelju dana.

Vjetar je srušio toranj crkve u Velsu na jugozapadu Engleske, otkinuo djelove kupolastog krova londonske O2 Arene, oborio drveće i ošteti zgrade u više zemalja.

Naleti vetra od 196 kilometara na sat u nekim momentima zabeleženi su juče na ostrvu Vajt. Ukoliko bude potvrdjena, to bi bilo najviša dosad zabilježena brzina vjetra u Engleskoj.

Britanska nacionalna željeznička asocijacija saopštila je da su željezničke linije u većem dijelu države i dalje blokirane i da će tako ostati tokom dana.

Meteorološka služba je saopštila da će snažniji vetar danas pogoditi južne obale Engleske i Velsa, a moguće su i dodatne štete, dok bi snijeg i led mogli da izazovu poremećaje na sjeveru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare