Oglasila se medicinska sestra koja je dala infuziju djevojčici ispred bolnice u Novom Pazaru

Fotografija djevojčice koja prima infuziju ispred bolnice u Novom Pazaru obišla je region a povodom nje su reagovali i direktor kao i ministar zdravlja.

Medicnska sestra Muamera Turković, koja je dala infuziju djevojčici, objavila je na Fejsbuku objašnjenje situacije koja se dogodila.

“Povodom fotografije trinaestogodišnje djevojčice koja prima terapiju ispred Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je dijeljena uz zlonamjerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije. Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dječijem odjeljenju opšte bolnice, i požrtvovano radim 27 godina, i fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom”, navela je on.

Dodaje kako je bila u smjeni kada se djevojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, da je djevojčica odmah pregledana, određena joj je terapija, urađen test na koronavirus djetetu i majci, izmjerena saturacija i organizovan hitan transport za Kraljevo.

Dijete je, kako navodi, imalo napad gušenja i učestali kašalj.

“Zamolilo me je “mogu li ovdje”? Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odjeljenja da se djetetu olakšaju tegobe. Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smjene…istog momenta sam pošla u pratnju djeteta”, napisala je ona.

Kako kaže, taj trenutak je ovjekovječen sa neke od susjednih zgrada.

“Majka djeteta je primijetila da su snimali sve to i obavijestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna našom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom djetetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala. Došla sam jutros u 2:30 iz transporta. Predala dijete i majku ocu djeteta jer je vraćeno uz per os terapiju. S obzirom da sam i danas radila, a došla sam oko tri ujutru kući , nisam imala vremena da reagujem do sada i kažem pravu istinu. Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamjerno dijeljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima. Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neprovjerenim fotografijama ne unosi paniku među građane. P.S. Ovo je istina, a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogriješila, spremna sam da snosim odgovornost”, napisala je Turković.

Dragi prijatelji, poštovani građani Novog Pazara Povodom fotografije trinaestogodišnje devojčice koja prima terapiju…

Posted by Muamera Turković on Sunday, July 5, 2020

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Severina pozitivna na koronu: Odmah se izolovala od sina

“Premda nemam nikakve simptome, danas sam dobila potvrdu da sam pozitivna na COVID 19, dok je test...

Predsjednik Vlade Duško Marković u Kolašinu: Ovo je Tivat...

„Onaj značaj koji za Crnogorsko primorje ima preobražaj i uspon Tivta na turističkoj mapi Mediterana – za...

Mladi DPS Danilovgrad: Nećemo izdati pretke, nećemo izdati Crnu...

Kako ističu, članske karte su uručili predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Vukota Stanišić i predsjednica Savjeta mladih Slađana Pavlović, a...

Vlada odobrila Državnoj izbornoj komisiji 70.000 eura zbog koronavirusa

Kako je saopšteno iz Vlade, Državna izborna komisija je obavijestila Skupštinu Crne Gore i Nacionalno koordinaciono tijelo...

Šehović: Obrazovni sistem spreman, ali će ispoštovati preporuke zdravstvenih...

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, na sastanku su razmotreni izazovi sa kojima se obrazovni sistem suočava...

NAJČITANIJE

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

KAD SE UDRUŽE ČETNICI I PARTIZANI, Vuković za Standard:...

Izuzetak nije ni ovaj izborni proces pa se u savezu simboličkog imena "Za budućunost Crne Gore", čije...

Filipović za Standard: Demokrate i DF prigrlili besposličare i...

Demokrate kreče grafite u Beranama, a podržavaju anonimni "aktivizam" koji govori da se...

Mugoša: Od sjutra Crna Gora otvara granice sa Srbijom

“Crna Gora će od sjutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Kosovom, Sjevernom Makedonijom, i...

„Škaljarce“ u BiH terete za šverc oružja i droge

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni...

Komentari

avatar