Racija u Njemačkoj, pali i dileri iz Crne Gore

Njemačka policija danas je sprovela opsežnu akciju u borbi protiv trgovine narkoticima u regionu Mecingena, Mesingena i Tibingena tokom koje su uhapsili 10 osumnjičenih narko dilera, među kojima i državljane Crne Gore.

Kako prenose mediji, pretreseno je više desetina stanova, a fokus racije je bio na gradu Mesingenu. Tokom pretresa pronađeno je oko tri kilograma marihuane, 50 grama kokaina, ali i 50.000 eura u gotovini, kao i vatreno oružje. Iako rezultati racije nisu ukazivali na to, navodno je riječ o dilerima koji su u proteklom periodu trgovali i u promet stavili više stotina kilograma marihuane i kokaina.

– Nije riječ o običnim dilerima, koji su preprodavali drogu na ulici. Oni su malo “jači” dileri – rekao je portparol policije.

Navodno, ovih 10 privedenih sumnjiče se da su u proteklom periodu stekli profit od čak dva miliona eura.

Kako stoji u saopštenju, svi uhapšeni su dobi između 25 i 45 godina i odmah danas su izvedeni pred istražnog sudiju. Od 10 uhapšenih, dvojica su državljani Njemačke, dok su ostali iz Bosne i Hercegovine, Italije, Kazahstana, Libana, Crne Gore i Turske.

Inače, ova grupa je na meti njemačke policije još od ljeta, 2022. godine. Njihova istraga je bila zasnovana na procjeni podataka i informacija do kojih su došli tako što su presreli njihove kanale komunikacije.

U proteklom periodu policija je pregledala nekoliko stotina hiljada slika, kao i glasovnih i tekstualnih poruka i na taj način razotkrila mrežu osumnjičenih.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare