Izvor:index.hr

Rusija objavila snimak iz bolnice: Ovo su borci iz Azovstala

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimke za koje tvrdi da prikazuju dio ranjenih ukrajinskih vojnika koji su u posljednja dva dana evakuisani iz kompleksa čeličane Azovstal u Mariupolju.

Video prikazuje vidno izmučene muškarce koji leže na krevetima na bolničkom odjeljenju, umotani u ćebad. Mnogi od njih gledaju ravno ispred sebe.

BBC je preveo izjave i piše da je nekoliko muškaraca snimateljima reklo da se o njima brinu ljekari koji su im dali ljekove i promijenili zavoje. Jedan od njih kaže da je stav Rusa normalan i da nije izložen fizičkom ili psihičkom zlostavljanju.

Nije jasno što očekuje zarobljenike

Rusija je ranije objavila da se od ponedjeljka predalo ukupno 959 ukrajinskih boraca, uključujući 80 ranjenika, iz bunkera i tunela ispod čeličane Azovstal u Mariupolju.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da su se u posljednja 24 sata predala 694 ukrajinska borca, među kojima pripadnici pukovnije Azov, uključujući 29 ranjenika.

Prema istom izvoru, 51 ranjenik smješten je u bolnici u Novoazovsku, naselju koje kontrolišu Rusi i njihovi separatistički saveznici. Ministarstvo nije ništa reklo o tome kakva će biti sudbina zarobljenika, a neki ruski zastupnici insistiraju na tome da se zatvorenici ne smiju razmjenjivati za ruske zarobljenike.

Snimke možete pogledati OVDJE.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šćekić: Moguće ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja u...

"Sve elektrane sada traže ovu sirovinu, tako da smo imali poziva i interesovanja...

Stejt department: “Otvoreni Balkan” temelj za jačanje ekonomija

"Sjedinjene Države podržavaju ove i druge komplementarne inicijative za zajedničko produbljivanje regionalne ekonomske...

Od danas ograničene marže na brašno, ulje, šećer i...

Ograničenjem marži ove životne namirnice bi mogle da budu jeftinije, a odluka je...

Radovanić: Članstvo Crne Gore u EU bilo bi vjetar...

Na evropskom skupu LEAD21 učestvovaće poslanici iz brojnih evropskih država: Poljske, Finske,...

Dukaj: Radna grupa u roku završila rad i uradila...

Slijedi izrada nacrta i javna rasprava. ''Crna Gora je tako...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare