Ruski Nobelovac prodaje svoju medalju na aukciji, novac ide ukrajinskim izbjeglicama

Glavni urednik ruske Nove gazete, dobitnik Nobelove nagrade za mir, Dmitrij Muratov odlučio je da proda medalju dobijenu uz tu nagradu na aukciji. Muratov je rekao da će dobijeni novac biti upućen ukrajinskim izbjeglicama.

Nova gazeta i ja smo odlučili da predamo Nobelovu medalju za mir 2021. godine u fond pomoći izbjeglicama iz Ukrajine. Njih je više od deset miliona. Molim aukcijske kuće da se odazovu, kako bi izložili na prodaju tu nagradu poznatu cijelom svijetu –  naveo je Muratov na sajtu tog medija.

Muratov i Nova gazeta su pozvali na hitnu obustavu vatre u Ukrajini, razmjenu zarobljenika, vraćanje tijela poginulih, otvaranje humanitarnih koridora i davanje pomoći, i na brigu o izbjeglicama.

Muratov je pozvao i na pomoć i podršku Novoj gazeti kao izdanju “koje se bavi istinskim novinarstvom” u zemlji gdje vlast “stalno želi nešto da zabrani”, dodajući da se njeni novinari ne boje da prenose istinu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Salams Connect je najbolje ocijenjena aplikacija za upoznavanje među...

Kako navode na svojoj web stranici, aplikacija je posvećena međusobnom povezivanju naprednih, pametnih, zabavnih i zanimljivih muslimana.

Podgoričanin optužen da je gorivo platio falsifikovanim novcem

Kako je predstavljeno optužnicom, on je 07. febrara 2023. godine, oko 00.20 časova, na benziskoj pumpi „Eko“...

Dukaj: Težimo profesionalnoj, transparentnoj i otvorenoj javnoj upravi

Sastanak je, kako je saopšteno iz tog resora, bio prilika da sa tradicionalnim međunarodnim partnerima i predstavnicima...

Šćekić: Država ima poseban senzibilitet prema onima koji brinu...

U ime Zadruge Ugovor je potpisala v.d.direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika ''Zdravstvo'' Maja Radišević.

Intelektualci podržali Đukanovića: Za Crnu Goru u EU

"Pobjedom Mila Đukanovića, Crna Gora dobila bi šansu da se vratiti na trasu demokratije, međunacionalnog i međuvjerskog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare