Izvor:nova.rs

Severina: Ministar Stefanović je kontrolisao moje ulaske u Srbiju, problem i na granici sa Crnom Gorom

Pop zvijezda Severina Vučković, jedna od majki koja je na svojoj koži iskusila teoriju otuđenja od roditelja hrvatskog sistema, nedavno je detaljno opisala mrežu institucija i ljudi koji su joj kao majci godinama nanosili patnju. U potresnom intervjuu koji je dala za H-Alter pominju se i imena iz političkog vrha Srbije.

Sevrina Vučković navodi da je u godinama nakon rođenja djeteta njen bivši partner Milan Popović na svaki mogući način pokušavao da kontroliše nju kao majku. Tvrdi da joj je prijetio oduzimanjem djeteta i da je doživljavala razne neprijatnosti na granici Crne Gore, ali i Srbije. Severina kaže i da je po nalogu Nebojše Stefanovića provjeravan njen ulazak iz Hrvatske u Srbiju.

„Pune četiri godine, svaki put kada bih išla s djetetom u Srbiju, granična policija bi nekog morala nazvati. Srbijanski ministar policije Stefanović osobno je nalagao moju provjeru kada ulazim s djetetom, valjda kako bi Milan vodio evidenciju o mojem kretanju. Dakle, 2013. počinje potpuna kontrola mene kao majke. Shvaćam da neće ići kao što sam se nadala, ljudskim dogovorom, nego da trebam svu podršku i pomoć sustava za zaštitu djece i obitelji“, rekla je Severina u potresnom intervjuu za H-Alter. 

Slično se dešavalo na granici sa Crnom Gorom.

„…ponovo uplašena da dijete vodim izvan Hrvatske, krećem na put bez djeteta, koje ostaje s mojom mamom. Na crnogorskoj granici, za to imam sedam svjedoka, 30. prosinca 2013. u 21 h carinik prilazi našem kombiju i pita: „Gdje vam je dijete?“ Ironično mu odgovaram da ga potraži u gepeku, što on doslovno i čini. Ljutito odlazi i nekoga zove. Nije prošlo pet minuta primam od Milana poruku: „Severina, gdje mi je dijete? Ostavila si ga samoga, prijavit ću te socijalnoj službi i tužiti te.“ A ujutro, na Novu godinu, djelatnice CZSS-a Maksimir došle su provjeriti jesam li dijete od godinu i pol dana ostavila samo u kući. Na Milanov poziv. Moja mama im otvara vrata. Tada sam shvatila da on ne preza ni od čega. Tom sačekušom i njegovom naslovnicom u ženskom tjedniku Gloria, u kojem me blatio kao majku na 12 stranica, počinje ono što mi je i najavio u Dubrovniku, a blaćenje traje sustavno“, rekla je Severina za pomenuti medij.

Severina je u intervjuu takođe pričala o nereagovanju hrvatskog sistema, te o potkupljenim sudijama i zaposlenima u centrima za socijalni rad.

Pjevačici je, inače, nakon nekoliko godina mučne i teške borbe vraćeno starateljstvo nad sinom, odnosno ona i otac djeteta će nadalje moći da dijele brigu o djetetu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pred sudstvom veliki izazovi i problemi

Vučković je ukazujući na brojne probleme sa kojima se sudstvo suočava kazala da nezavisnost sudstva omogućava svima...

Predstavljen glavni projekat Skloništa za napuštene životinje

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati...

Svi preminuli mlađi od 40 godina bili nevakcinisani

Takođe, osam od deset hospitalizovanih pacijenata su oni koji nijesu imunizovani, saopštavaju iz Instituta.

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare