Tramp pravi sopstvenu društvenu mrežu na kojoj će moći da kaže što god poželi

Tokom kampanje za izbore za predsjednika SAD, izgledalo je kao da su se sve društvene mreže "urotile" protiv tadašnjeg predsjednika Donalda Trampa, kojem su nakon izbora i Twitter i Facebook uskratili korišćenje njihovih usluga. Zbog toga je bivši predsjednika odlučio da pokrene sopstvenu društvenu mrežu.

Poslije izbora stvari su bile malo jasnije – Trampu je zabranjen pristup na skoro svim većim platformama, a kao razlozi su navođeni ili pozivi na nasilje, ili širenje laži u vezi sa rezultatima izbora.

Napad Trampovih pristalica na Kapitol zapečatio je njegovu “karijeru” što se tiče društvenih mreža Twitter i Facebook, dok je YouTube rekao kako će ga možda i vratiti, ali ništa definitivno.

Umjesto da čeka pozive od Džeka Dorsija ili Marka Zakerberga, Tramp je odlučio da pokrene sopstvenu društvenu mrežu, na kojoj će moći da saopštava šta god on poželi.

Njegov portarol i dugogodišnji saradnik, Džejson Miler, izjavio je kako će ova nova platforma biti velika, i da će to biti nešto što “u potpunosti mijenja definiciju igre”.

Podsjetimo, Trampove pristalice su, pošto su uglavnom i oni zabranjeni na “tradicionalnim” društvenim mrežama, doprinijeli velikoj popularnosti aplikacija poput Parlera ili Gaba, gdje su “migrirali” u velikom broju.

Osim najave da će Tramp napraviti sopstvenu društvenu mrežu, nedavno smo imali priliku da čujemo kako će i Majk Lindel, biznismen koji je takođe veliki Trampov pristalica, osnovati sopstvenu platformu pod imenom Vocl.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Usvojena deklaracija o nuklearnoj stabilnosti SAD i Rusije

Cilj deklaracije je da se spreči nuklearni rat, prenio je Rojters pisanje novinske agencije Interfaks.

Popa u zvaničnoj posjeti Opštini Budva: Važnost lokalnih samouprava...

Tokom srdačnog susreta, Popa je istakla važnost lokalnih samouprava u procesu i razumijevanju EU integracija te da...

Mitrović: Demagoškim trikovima Demokrate bi da sačuvaju i Leposavića...

Kako je istakao poslanik DPS-a, u svojim karikaturalnim nastupima, poslanici Bogdanović i Krapović rekli su dovoljno, kako...

Kako podići nizak pritisak?

Uzrok tom stanju može biti pad krvnog pritiska, koji je čest kada su temperature vazduha visoke. Razlozi...

Protest u Bijelom Polju: Odbranićemo tekovine antifašističke borbe

Građani su prošetali od kružnog toka u Nikoljcu do Spomenika palim borcima u centru grada i nosili...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare