Skup “Srbija nade”, Vučić: Od sjutra nijesam više predsjednik SNS-a

Skup SNS-a 'Srbija nade' održava se večeras ispred Narodne skupštine u Beogradu. U toku su posljednje pripreme za miting, između Predsjedništva i Skupštine postavljen je veliki broj štandova sa Vučićevim likom i građani u grupama prilaze platou.

20:30 Vučić: Minut ćutanja za stradale u masakrima

Hvala vam što vas kiša nije otjerala odavde“, poručio je početku obraćanja Alakesandar Vučić, lider SNS i predsjednik Srbije. Onda je naredio svima da spuste zastave. „Mora da bude ćutanje za svu našu djecu, molim vas da pognemo glave i minutom ćutanja odamo počast svim stradalima u ovim jezivim masakrima“, istakao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na početku.

Najavio je sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj će se govoriti o onome što će biti na Kosovu, a plašim se da je mnogo toga lošeg, jer znam sa kim imamo posla“, istakao je Vučić.

“I danas, kao da su namjerno čekali taj dan da značajan broj muškaraca sa sjevera sa Kosova dođe u Beograd, da bi napali na opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću i na sve to ćutali su predstavnici Kvinte. Sada to osuđuju, ali tek pošto je Albancima dopušteno da svoj posao završe“, rekao je Vučić.

On je poručio je da je od sjutra neće biti predsjednik Srpske napredne stranke (SNS).

„Ovo je posljednje veče koje vam se pobraćam kao predsjednik SNS“, rekao je Vučić na mitingu „Srbija nade“ u Beogradu.

On je kazao da će od sjutra Srpska napredna stranka imati nekog drugog na čelu, a on će biti samo „predsjednik svih građana“. Najavio je i da će ostati član SNS.

„Da ne brinete, ne idem ja nigdje. Borićemo se za Srbiju zajedno“, kazao je Vučić.

Prethodno je Vučić zamolio okupljene da spuste zastave i transparente, i pozvao ljude na minut ćutanja za žrtve stradale u masakrima u OŠ “Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju.

20:04 Dodik: Republika Srpska je zagledana u snažnu, jaku i stabilnu Srbiju

Predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik rekao je da Srbija i Srbi danas tuguju zbog stradanja djece.

“Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ali Srbija nije slaba, i večerašnje okupljanje govori da nijesmo slabi. Naša tuga je način da budemo još jači. I oni koji su okupili bulumentu koja je usmjerena protiv države neće proći. Došao sam ovde da u ime RS podržim snažnu, jaku i stabilnu Srbiju. Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da Srbija treba i mora da bude poštovana, i da je Republika Srpska zagledana u Srbiju.

19: 56 Milan Knežević: Ako postanem premijer CG povućići priznanje Kosova

Milan Knežević, jedan od lidera Koalciije za budućnost Crne Gore na mitingu SNS u Beogradu rekao je da ako njegova koalicija pobijedi na izborima u Crnoj Gori i on postane premijer, prva odluka koju će uraditi je da će povući priznanje Kosova.

Crnu Goru nazvao je “ambasadoristanom”, državom kojojm upravljaju strani ambasadori. 

“Nema potrebe da nosimo naše glave jer će oni to umjesto nas. Kada oni odu na spavanje mi treba da ugasimo svijetla, kada se probude da svi da pristavimo kafu. Kada dođu izori u Crnoj Gori onda se raspisuju tenderi za ministre i premijera”, rekao je Kenežević.

19:15 Glumac Lazar Ristovski rekao je da ovaj miting pokazuje da postoji Srbija van Beograda.

Ristovski je upozorio da ako se ova konfrontacija u društvu nastavi daljim zaoštravanje odnosa i mržnjom prijeti opasnost od građanskog rata. Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija riješi, a oba podrazumijevaju katarzu.

19:02 Na skupu su zvijezda Pink televizije Jovana Jeremić i  pjevačica Jelena Karleuša
Na skupu je i pjevačica Jelena Karleuša. Sa sobom ima majicu na kojoj piše “Za našu djecu”.

 Kolone građana stižu pred Skupštinu, sa bine se emituje TV Pink,

18.46 Govornici na skupu će biti, kako javlja N1, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

18:24 Stigli Vučićevi fanovi iz Crne Gore

Grupa njih upravo ide ka Skupštini Srbije, pri čemu nose trobojke i veliki transparent sa natpisom “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”.

18:15 Autobusi preplavili Beograd

Kolone pristalice predsjednika Srbije Aleksandra Vučića priblžavaju se Skupštini Srbije gdje će se u 19 časova održati miting. Ispred Skupštine u majici sa natpisom AV je ministar finansija Siniša Mali, ali, kako prenosi N1 i nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović. Kako javljaju mediji tu su i građani Sjeverne Makedonije, nose prsluke sa amblemom zastava Srbije i Makedonije, i natpisom „AV“. Kažu da dolaze iz Tetova. Ponijeli su i nekoliko zastava svoje države.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković Kuč: Zaustavimo Abazovića, van kontrole je

 Nekontrolisano zapošljavanje za siguran glas, obećanje otpisa duga za komunalije i uspostavljanje potpunog rasula u društvu verifikovanjem...

Živković: Može se formirati nekakva vlada bez nas, ali...

"To dolazi od strane onih koji sa njim vrše vlast. Šta se tu dešava, tu odgovor mora da...

Vuković: Dok čitate optužbe oko afere “Do Kvon” sjetite...

Dok čitate o tome kako premijer "plete mrežu" oko lidera PES-a, kako funkcioneri ovog pokreta optužuju premijerove...

Ćetković: Crnogorska sela moraju biti valorizovana na pravi način

Upravo je, dodaje, ono kolijevka crnogorske kulture. “Stanovništvo je napustilo selo, najviše iz razloga...

IBRAHIMOVIĆ ZA STANDARD: Nema evropske, građanske i stabilne Vlade...

STANDARD: Kampanja za vanredne parlamentarne izbore krenula je relativno kasno. Hoćete li imati...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest

2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Ljiljana
Ljiljana
26/05/2023•19:50 19:50

Sraman, sraman Pipunov govor!!!!

UNIVERZUM
UNIVERZUM
29/05/2023•17:11 17:11

OVE IZ CRNE GORE NEMOJTE NAM IH VRACATI SLUCAJNO …ETO VAM SVAKI….HAHAA PIPUN SE NADA PREMIJERSKOM MJESTU…E ONDA CE CRNA GORA ZAISTA BITI ZEMLJA CUDA ,,,MADA JE TO VEC…