(VIDEO) Jevrejski ekstremisti upali u Grčku pravoslavnu crkvu u Jerusalemu i napali svještenike

Dvojica radikalnih Izraelaca su ušla u crkvu Getsemane u istočnom Jerusalemu, gdje se prema vjeropvanu nalazi Grob Djevice Marije, te fizički napali biskupa i dvojicu sveštenika koji su obavljali vjersku službu.

Bilal Abu Nab, prodavač koji radi u blizini crkve, rekao je za AFP da su napad počinila dva Jevreja, jedan koji je nosio jarmulku (tradicionalnu jevrejsku kapu), a drugi citzit(tradicionalni šal).

“Oštro gledamo na nasilje bilo koje vrste i nastavit ćemo djelovati protiv incidenata nasilja očigledno, a posebno protiv incidenata nasilja na svetim mjestima, čvrstom, beskompromisnom rukom kako bismo počinitelje priveli pravdi”, saopštila je izraelska policija.

Grčka pravoslavna crkva saopštila je kako “osuđuje pokušaj nanošenja tjelesne ozljede povrde nadbiskupu Joakimu, koji je vodio službu, kao i napad na svećenike u crkvi”.

Napadi na hršićanske stranice u Jerusalemu nisu neuobičajeni. U februaru je kip Isusa Krista vandaliziran u crkvi koja je u na lokaciji gdje kršćani vjeruju da je Isus bičevan i osuđen na smrt.

Mjesec dana ranije, deseci kršćanskih grobova oskrnavljeni su na biskupskom groblju na brdu Sion, gdje se hrišćani vjeruju da se održala Isusova posljednja večera. Dva izraelska jevrejska tinejdžera kasnije su uhićena pod sumnjom da su počinili vandalizam.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare