Izvor:Klix.ba

Zastava Kosova prvi put postavljena ispred opština na sjeveru, specijalci dežurali cijeli dan

Kosovska zastava je prvi put postavljena ispred zgrada opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić nakon što su novi načelnici uz asistenciju specijalne policije preuzeli mandat osvojen na lokalnim izborima koje su Srbi na sjeveru bojkotovali.

Prva kosovska zastava je postavljena srdinom maja ispred Kosovske Mitrovice nakon što je gradonačelnik Erden Atić iz Samoopredjeljenja preuzeo funkciju.

U to vrijeme su se ispred ostalih opština vijorile srpske zastave, međutim nakon prekjučerašnjeg incidenta između policije i građana prilikom dolaska novih načelnika, postavljena je zastava Kosova ispred svih zgrada opština sa srpskom većinom.

Odnosno, zastava Srbije se ispred Zvečana vijorila do juče popodne kada je postavljena zastava Kosova.

I tokom jučerašnjeg dana su specijalne snage osiguravale zgrade tri opštine s obzirom na otpor koji su građani pružili prekjuče. Situacija je bila mirna i nije bilo sukoba.

Prekjučerašnji snimci sa Kosova pokazuju pak da je situacija bila prilično napeta, čuli su se rafali, policija je bacala šok bombe i suzavce te ih rastjerivala gumenim mecima.

Teško naoružane jedinice specijalnih snaga Kosova su na silu omogućile ulazak načelnicima, a što je osudila međunarodna zajednica i SAD.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

OO BS Pljevlja: Pozivamo Vladu da hitno reaguje i...

“Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom...

Perović: Temeljni ugovor veleizdajnički akt, Đukanović nije izgubio izbore...

"Tim Temeljnim ugovorom Srpska pravoslavna crkva, okupatorska, dobila je pravni dokument koji je predan odmah (Aleksandru) Vučiću....

Grlić Radman: Crna Gora priznala agresiju, može se očekivati...

“Mi smo dobili notu u kojoj stoji da su na dubrovačkom ratištu učestvovali pripadnici Jugoslavenske narodne armije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare