Nakon što ih je tužila, institucije žele da Vanesu Brajant pošalju na psihijatriju

Supruga Kobija Brajanta, preminulog slavnog košarkaša, podnijela je krivičnu tužbu protiv nadležnih institucija u Los Anđelesu, koje žele da je pošalju na psihijatrijske preglede.

Nakon što su javnosti prikazane fotografije tragično nastradalih Kobija Brajanta i njegove trinaestogodišnje ćerke Điđi, udovica Vanesa Brajant pretrpjela je emotivnu i psihičku bol. Upravo zbog toga, okrug Los Anđelesa želi da Vanesu pošalje na psihijatrijske preglede prije nego što se slučaj “otvori” na suđenju.

Prema sudskim zapisima, u tužbi podnijetoj u petak, okrug Los Anđelesa želi da utvrdi da li je stres supruge Kobija Brajanta uzrokovan fotografijama nesreće.

Građanska tužba Vanese Brajant protiv okruga Los Anđeles tvrdi da su fotografije nesreće u januaru 2020. podijelile okružna vatrogasna služba i zaposleni šerifovog odjeljenja u okruženjima nebitnim za istragu. Ipak, odbrana okruga glasi:

“Teške emocionalne i psihičke povrede nisu uzrokovane nikakvim ponašanjem optuženih, već tragičnom nesrećom helikoptera i smrću najmilijih”, kaže se u sudskom saopštenju.

Advokati Vanese Brajant i drugih tužilaca osporavali su ispitivanje, ističući da “naknada štete zbog emocionalnog stresa ne dovodi u pitanje mentalno stanje stranke”. Osim toga, advokatski tim je dodao:

“Za porotu nije potreban stručnjak i svakako nije potrebno prisilno psihijatrijsko ispitivanje kako bi se procijenila priroda i stepen emocionalnog stresa uzrokovanog nedoličnim ponašanjem optuženih”.

Prema sudskoj tužbi podnijetoj u petak, ročište po tom pitanju zakazano je za 5. novembar, a početak suđenja zakazan je za februar 2022. godine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare