Izvor:Danas

”Za tebe Finli”: Fudbaler iz Engleske je održao obećanje dato fanu i postao heroj dana

Engleski fudbaler obećao je da će imati specijalnu proslavu gola, kada je upoznao Finlija, dječaka sa celebralnom paralizom, a obećanje je i održao u utakmici u kojoj je Engleska pobijedila Iran.

Finli, koji ima cerebralnu paralizu, ranije ove godine je pisao svom omiljenom fudbaleru, a u pismu je pomenuo blisku vezu zvijezde Mančester sitija sa njegovom sestrom, koja takođe ima ovo stanje.

„Volio bih da na svijetu ima više ljudi poput vas koji se prema osobama sa invaliditetom odnose isto kao i prema bilo kome drugom“, napisao je tad 11-godišnjak i dodao da je njegov san da ga upozna u stvarnom životu, opisujući ga kao svog heroja.

San se dječaku ostvario, Griliš ga je iznenadio i upoznao, a u ćaskanju i igri, fudbaler mu je dao obećanje da će sledeći gol proslaviti onako kako mu dječak kaže.

„Prije svega, moram da pokušam da postignem gol, onda ću to učiniti za tebe, jer sam postigao samo jedan gol ove sezone“, rekao je Griliš na video snimku koji je snimila Premijer liga.

Griliš je ušao kao zamjena u prvoj utakmici Engleske na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru, prije nego što je uspio da postigne pogodak iz blizine i doveo Engleze u vođstvo 6:1 protiv Irana. Nakon utakmice, tvitovao je “Za tebe Finli”.

Griliš je prošle godine prešao iz Aston Vile u Mančester Siti za 117 miliona evra. Za Englesku je upisao 24 nastupa, a gol protiv Irana bio mu je drugi u međunarodnoj karijeri. Ovo mu je prvi nastup na Svjetskom prvenstvu.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare