Izvor:RTCG

Krgović-Šarović: Žabljak bez turista skoro tri mjeseca

Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović-Šarović kazala je da u ovom trenutku na Žabljaku nema turista, odnosno da imaju registrovana četiri posjetioca, a riječ je o domaćim gostima.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG rekla da su u maju mjesecu, tokom praznika i vikenda imali dobru posjećenost.

“Uglavnom su to bili gosti iz Crne Gore. Imali smo predsezonu koja je, prema ranom bukingu, jako puno obećavala. Zbog cjelokupne situacije taj period nije zabilježio nijednog turistu. Tako da imamo skoro tri mjeseca kada nijesmo imali posjete na Žabljaku”, rekla je Krgović-Šarović.

Istakla je da ni tokom juna nemaju optimistična nadanja, te da se prvi gosti mogu očekivati u drugoj polovini ovog mjeseca.

“Malo bolju posjećenost možemo očekivati u julu i avgustu. što se tiče hotela, neki su otvoreni, ali generalno otvaranje svih hotela možemo očekivati 1. jula”, rekla je Krgović-Šarović.

Kazala je da zimska turistička sezona nije ispunila očekivanja, na šta se nadovezala i cjelokupna situacija izazvana koronakrizom.

“Tako da imamo skoro šest mjeseci kad je žabljačka turistička situacija pogođena lošom situacijom. Kad je Žabljak u pitanju sve ovo pogađa i stanovništvo, jer se 90 odsto stanovništva bavi turizmom. Zaista imamo finansijski krah u turističkoj privredi. Zaista očekujem da se oporavimo u julu i avgustu”, kazala je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cerović silom „čuva izbornu volju Šavničana“, a sam je...

Nosilac izborne liste „Za budućnost Šavnika“ Gavrilo Cerović koji je u neđelju najavio da će prekidati glasanje...

Popović Petrić negira da se sveti direktoru: Jokić krio...

Predsjednica Odbora direktora Doma zdravlja u Podgorici dr Natalija Popović Petrić kazala je za "Dan" da oštro demantuje tvrdnju...

Vučić ne žali novac za ,,srpski svet“

Izgradnju Srpske kuće u Beranama koja je u četvrtak, 1. decembra, otvorena u Beranama u najvećoj mjeri...

Dritan ekspres

Nakon što je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, iznenada i bez racionalnog objašnjenja, naredio hitan povratak...

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber...

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare