Nelegalno sagrađeni objekti na Žabljaku biće srušeni

Više od 40 nelegalno sagrađenih objekata na Žabljaku biće srušeno, počevši od ponedjeljka, saopštili su u emisiji Okvir iz Ministarstva ekologije i prostornog planiranja.

Kažu da su pod nadzorom svi objekti koji su građeni nakon stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji iz 2017-te i da nema govora o selektivnosti prilikom rušenja.

Da se to ipak neće dogoditi, tvrde iz Centra za razvoj Durmitora, jer, kako poručuju, ide zima.

“Objekti koji nijesu na orto – foto snimku koji je završen 2018. za područje Žabljaka ne mogu biti legalizovani. Ovo su sve objekti koji su rađeni u poslednjih nekoliko godina. Svi ovi ljudi su dobili rješenje o zabrani građenja prvo, pa su ih ignorisali, završili građenje, pa su onda dobili rješenje o rušenju”, kazala je u emisiji Okvir predstavnica Ministarstva ekologije Zorica Krsmanović.

S druge strane, predsjednik budvanskog parlamenta Nikola Jovanović (DF) rekao je da Opština Budva izdaje urbanističko-tehničke uslove, ali upoznaju građane i investitore da ne mogu da ostvare prijavu gradnje, imajući u vidu moratorijum. On je naglasio da Opština Budva priželjkuje nove investicije i razvoj infrastrukture.

“U Crnoj Gori generalno nemamo dovoljno svijesti o problemu bespravne gradnje. Zakon nije zaživio i to je generalno problem svih. Mi moramo uraditi više na rješavanju ovog problema”, rekao je Jovanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović glasao u Ulcinju

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

CDT: Oko 12 hiljada zahtjeva za glasanje putem pisma

Objavili su i uporedne podatke: https://twitter.com/CDT_CrnaGora/status/1642500370927681543?s=20

Glasao i Milojko Spajić

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

UP: U prostorijama Pčelarske organizacije u Nikšiću zatečeno šest...

"Ovih šest osoba je pristupilo u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić radi prikupljanja obavještenja na okolnosti navedene...

Glasao Andrija Mandić

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare