REAGOVANJE POŠTE: Popis u firmi kako bi se utvrdio broj djece koja će primiti novogodišnje paketiće i broj slobodnih dana zaposlenih

Povodom jučerašnjeg teksta objavljenog na portalu Standrad, a u vezi sa internim popisom zaposlenih i njihovih ukućana, reagovali su iz kompanije Pošta CG. Pitanja Pošti CG Standard je poslao dan ranije, ali odgovori, do trenutka objavljivanja teksta, nijesu stigli. Reagovanje prenosimo integralno.

“Povodom teksta ,,Popis u Pošti Crne Gore pred izbore: traže podatke za članove porodica zaposlenih”, a koji ste objavili danas na vašem portalu, dan nakon poslatih pitanja, obavezni smo radi javnosti da damo demanti, s obzirom na to da vi odgovore na pitanja ne čekate i ne želite da dobijete. Umjesto da sačekate odgovore, koji bi u razumnom roku svakako bili dostavljeni, vi već ko zna koji put u nizu birate da građane dezinformišete.

Naime, popisa u bilo koje nezakonite svrhe nije bilo, niti su u bilo kakvoj vezi sa izbornim procesom. Posao državnih firmi ima svoj kontinuitet koji nije uslovljen izbornim procesima, iako ste do unazad 2 godine navikli na drugačiju praksu.

Kada je riječ o navedenom uzimanju podataka, važno je istaći da su svi zaposleni u Pošti Crne Gore upoznati sa Kolektivnim ugovorom, kojim se između ostalog uređuje i broj slobodnih dana tokom godine na koje zaposleni imaju pravo. Kao i u ostalim državnim firmama, taj broj dana zavisi i od broja članova domaćinstva (tačnije: koliko je djece do 14 godina, kao i koliko je poklon paketa neophodno izdvojiti za djecu za novogodišnje praznike i slično). Firma je te podatke trebalo odavno da ima, ali neke ranije administracije nijesu svoj posao radile adekvatno i samim tim u firmi su postojali nepotpuni podaci i to za određeni broj osoba. Ovakve podatke o zaposlenima posjeduju i druge firme.

A s obzirom na to da je fokus na broju djece, složićete se svakako, da tu nema ni pomena o političkim zloupotrebama. Riječ je svakako o vašoj potrebi da novom rukovodstvu nanesete štetu širenjem pogrešnih informacija i senzacionalističkih naslova koji na kraju niti doprinose tome da imate više posjetilaca na portalu niti da nanesete štetu novom rukovodstvu.

Da sumiramo, svi zaposleni su upoznati sa Kolektivnim ugovorom, sa činjenicom koje je podatke neophodno da dostave, nikome nije traženo da dostavlja lične podatke a koji nijesu u vezi sa poslovnim okolnostima, niti jedan jedini podatak kojim bi se zaposleni morao politički odrediti. Vaše sumnje su nam jasne, poučeni ste postupcima nekih ranijih uprava Pošte, o kojima vi nijeste pisali, ali vam garantujemo da je sa tom praksom prekinuto. To smo vam, između ostalog, dokazali egzaktnim brojkama i podacima kada ste i u ranijim tekstovima iznosili partijske impresije ili sprovodili partijska naređenja.

U duhu pozitivne saradnje i iskrene namjere pozdravljamo vas do nekog novog demantija, jer smo uvidjeli da ni pored ovoliko demantija, vi nijeste spremni da budete profesionalni i da objektivno informišete javnost”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Alarmantna situacija u seoskim obrazovnim ustanovama na sjeveru: Škole...

Obećanja da će se preko razvojnih projekata, valorizacije prirodnih resursa i modernizacije sela zaustaviti migracija stanovništva na...

PROTEST ZBOG MJERA PROTIV KOVIDA – U Šangaju uhapšena...

Na pitanje novinara Frans presa o razlogu hapšenja, jedan policajac je rekao da privedeni nijesu poštovali naredbe...

Ukrajinci zakoračili u zimu uz restrikcije struje i grijanja

Restrikcije struje i dalje su na snazi širom Ukrajini. Više od hiljadu stručnjaka svakodnevno radi na popravci...

Vuković: Nastavljamo borbu protiv destrukcije onih koji služe tuđim...

Nastavljamo borbu za pristojnu i građansku Crnu Goru, za odbranu institucija i ustavnog poretka, za državno dostojanstvo...

Rmandić: Abazović i Adžić da kažu koliko će biti...

Već je 14 dana od kada je Vlada Crne Gore predala Skupštini predlog budžeta za 2023. godinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare