Smailović: Za Crnu Goru ne postoji značajniji partner od EU

Za Crnu Goru ne postoji značajniji partner od EU i cilj je da se kroz podršku od strane EU razviju jake i nezavisne institucije, sa vladavinom prava kao integralnim elementom napretka u pretpristupnom procesu, poručio je poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.

On je, kako je saopšteno iz BS, učestvovao na sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP/KOSAP) u Ohridu, kao dio delegacije Crne Gore, na kojem su učestvovale i delegacije Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Turske i Kosova.

Ovogodišnji sastanak obilježila je, kako se navodi, rasprava na temu regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu kao i na temu Instrumenta pretpristupne pomoći 2021-2027 (IPA III).

Smailović je istakao da Instrument pretpristupne podrške (IPA) predstavlja opipljivu korist koju građani imaju od procesa pristupanja, te da je za region IPA III prilika da se sarađuje na zajedničkim projektima i da se institucije, civilni sektor i građani strateški uvežu.

“Na kraju sastanka učesnici su se zahvalili na organizaciji Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije i izrazili punu podršku narednom domaćinu COSAP-a, Skupštini Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Brazil: Zbog obilnih padavina proglašeno vanredno stanje

Južna brazilska savezna država Santa Katarina proglasila je u četvrtak vanredno stanje nakon obilnih kiša koje su...

Danas oblačno, uveče kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju, kratkotrajno će biti sunčanih perioda, prvenstveno na sjeveru.

Slavlje na ulicama Prištine, Kurti i Osmani čestitali Švajcarcima

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, u petak uveče proslavili su pobjedu Švajcarske nad...

Zimske bolesti disajnih organa: Evo koji su simptomi i...

Tokom pandemije kovida-19 smo se uvjerili koliki je značaj mjera lične higijene i pojačanog opreza u prevenciji...

Satelitski snimak pokazuje da je glavno groblje u Mariupolju...

Kompanija je objavila dva satelitska snimka groblja jedan pored drugog, jedan od 29. marta i drugi od...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare