Đeljošaj: Sudija Bečić mi već presudila, histerisala je kada je čula albanski u sudnici

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da je laž da on odugovlači proces koji se protiv njega vodi zbog zbog krivičnog djela pozivanje na otpor, a povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara 2021. godine. Pozvao je medije da danas u 11 sati, ali i ubuduće prate tok suđenja.

Đeljošaj je, 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih da, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, kojom se određuje zabrana rada ugostiteljskih objekata, radi sprječavanja širenja i prenošenja novog koronavirusa, otvore svoje ugostiteljske objekte, što su ugostitelji sjutradan i učinili.

Đeljošaj tvrdi da sudija Ivana Bečić loše vodi ovaj spor, ističući da on želi da sve to što prije završi, “kako bi čitava crnogorska i međunarodna javnost vidjela kako se tužilaštvo i sud koriste u političke svrhe”.

– Prije nešto više od godinu dana je, pod političkim uticajem, tužiteljka Petrušić podigla optužnicu protiv mene, Redžepa Čunmuljaja  i Enisa Metdjonaja zbog, kako stoji u otpužnici, nepoštovanje mjera i otpora, iako je i Vlada Crne Gore prihvatila grešku i istu ispravila. Ali o tome kako i šta je sve činila tužiteljka, gdje i kako se sastajala po kafanama sa ugostiteljima i nudila im da svjedoče protiv mene, ostavljam za neki drugi put. Ovog puta ću se osvrnuti na sadašnju sudija u ovom slučaju, Ivanu Bečić, koja je preuzela predmet od godspođe Nade Rabrenović. To je bio još jedan razlog da se suđenje odugovlači, mada odlaganje je bilo i zbog nedolaska tužiteljke, neuredne dostave suda… a ne kako se tvrdi u lažnom prilogu TV Vijesti, kojeg je naručila sutkinja Bečić da sam ja razlog odugovlačenju. Međutim, ja shvatam paniku sutkinje, koja je sve ostalo osim sutkinja. Kao prvo, u životu nijesam vidio takvu reakciju i histeriju kada je čula albanski jezik u „njenoj“ sudnici. Takva vriska u sudnjici, lupanje rukom o sto… to je bilo za „vjerovali ili ne“ – naveo je Đeljošaj u obraćanju.

Tvrdi da mu je Bečić na pretprošlom ročištu saopštila, čak prije početka procesa suđenja, da sam već osuđen. Nakon toga je tražio njeno izuzeće, što je sudija Boris Savić, kako tvrdi, odbio “i tako, na sebe preuzeo veliku odgovornost”.

– Na zadnjem ročištu, kada sam tražio njeno izuzeće, vrištala je po sudnici, prijetila, bukvalno dobila napad takve prirode kojeg ja u životu nijesam vidio. Pošto je naručila i platila preko, za korupciju osuđenog člana porodice, prilog na TV Vijesti, spremila je teren da me privede. Kako?
Zakazala ročište kada Opština Tuzi, čiji sam ja predsjednik, slavi Dan oslobođenja, čak u isto vrijeme kada smo i mi zakazali i javno objavili svečanost, kako ja ne bih mogao da prisustvujem suđenju – naglasio je Đeljošaj.

Tako, kako je rekao, sudija nastavlja medijski cirkus kako on odugovlači proces. To je, tvrdi Đeljošaj, “čista laž”.

– Ja samo želim da sve to što prije završi, kako bi čitava crnogorska i međunarodna javnost vidjela kako se tužilaštvo i sud koriste u političke svrhe.
Kako to, da jedna jedina blokada saobraćaja u Tuzima završava na sudu, a svakodnevne blokade po cijeloj državi dvije – tri godine unazad, ne „zavređuju“ ni prekršajnu prijavu? Ali jedno znam: poraziću ih u svakom smislu i pogledu, pa makar morao i onako kako znam da ne treba! Osveta nepravde je pravda! Javno pozivam medije, da danas u 11 sati ali i ubuduće prate tok suđenja, i vide na djelu, ovu pravnu harangu, možda utiče ovo da smanji doživljaj, histeriju i sakrije mržnju sutkinja, kako bi sačuvala zdravlje, mržnja je bolest – poručio je Đeljošaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Intelektualci podržali Đukanovića: Za Crnu Goru u EU

"Pobjedom Mila Đukanovića, Crna Gora dobila bi šansu da se vratiti na trasu demokratije, međunacionalnog i međuvjerskog...

(VIDEO) Snažna poruka iz SAD: Uzmi tu olovku i...

"Želim da poručim crnogorskom narodu da ću da dođem iz Amerike na dva dana da dam svoj...

Podgorica: Vaskršnji pazar na Velikoj pijaci od 3. do...

Na njemu će se predstaviti izlagači koji će prodavati razne ručno rađene ukrase sa simbolima Vaskrsa, boje...

Nastavak odlične saradnje Svjetske banke i CBCG

Žugić se zahvalio predstavniku Svjetske banke na kontinuiranoj podršci koju ova institucija pruža Centralnoj banci Crne Gore,...

Predsjedništvo SDP: Oduprijeti se strukturama koje stoje iza Milatovića,...

“Na predsjedničkim izborima biramo između kandidata u odnosu na koje imamo razlike, ali je politička realnost takva...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare