ETIČKI ODBOR DOBIO DOKUMENTACIJU OD POLICIJE: Razmatraće učešće policijskog službenika u uvrjedljivom komentarisanju Radončića

Etički odbor zaprimio je predmet u vezi sa učešćem policijskog službenika D.J. u uvrjedljivom i prijetećem komentarisanju novinara Šekija Radončića na društvenoj mreži Fejsbuk, saznaje nezvanično Standard.

Kako nam je nezvanično saopšteno, Etički odbor razmatraće ovaj slučaj na prvoj sljedećoj sjednici.

Podsjetimo, iz Uprave policije prethodno je Standardu saopšteno da su povodom komentara uvrjedljive sadržine upućenih novinaru Šekiju Radončiću, prikupli obavještenja od policijskog službenika D.J. pomoćnika komandira u Centru bezbjednosti Podgorica, na okolnosti događaja, te o svemu obavijestili državnog tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela.

Kako su naveli u odgovorima od 14. februara, spisi predmeta će biti upućeni Etičkom odboru radi daljeg postupanja.

Etički odbor prati primjenu Kodeksa policijske etike, te na osnovu predloga, pritužbi i predstavki građana i policijskih službenika, kao i na osnovu sopstvenih saznanja daje mišljenje da li određeno ponašanje policijskog službenika predstavlja povredu Kodeksa policijske etike.

Takođe, kada utvrdi da određeno ponašanje policijskog službenika predstavlja povredu Kodeksa, Etički odbor inicira, odnosno predlaže pokretanje odgovarajućeg postupka.

UP za Standard povodom slučaja Radončić: Nema krivičnog djela starješine policije, slučaj pred Etičkim odborom

Podsjetimo, generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora za ljudska prava (CHO) i aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković obratio se načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Goranu Jokiću sa zahtjevom da provjeri da li su javni nastupi starješine D.J. u skladu sa etičkim vrijednostima crnogorske policije i instrukcijama direktora Uprave policije o ponašanju policijskih službenika na društvenim mrežama.

Naime, kako se vidi u priloženim komentarima, D.J. je učestvovao i podržao vrijeđanje novinara Šekija Radončića u komentarima na društvenoj mreži Facebook, na zvaničnoj stranici portala “Standard” a povodom teksta “Radončić: Vlada pada, a Abazović želi napustiti četničko kolo” koji je objavljen dana 22. januara 2022. godine.

Građanin D.D. objavio je komentar, 23.01.2022. godine, ove sadržine: “Operi zube Turčine dolazi moj ku**c u kontrolu”. Na to se nadovezao policijski službenik D.J. koji je sa D.D. i prijatelj na Facebooku, na način što je istog dana, u dva navrata, napisao ove poruke: “radi nešto” i “ako treba tu sam da se radi na frezeru, cirkular, da se čisti pilotina” na što mu je D.D., istog dana, odgovorio “evo radim pletem korpu ovom pjesniku” što je policijski službenik označio sa “Sviđa mi se”.

ZEKOVIĆ: Policijski starešina učestvovao u vrijeđanju Radončića, potrebna hitna reakcija UP

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Petigru: ”Ruski svijet” ima odjeka na Balkan kroz stvaranje...

“Važno je napomenuti da je invazija Ruske Federacije, i počinjenje zločina agresije na Ukrajinu, motivisano ideološkom koncepcijom...

Glavni grad: Traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u...

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su neke barijere koje su postavljene...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Aooo
Aooo
27/02/2022•09:54 09:54

Eticki odbor, a pogledajte ko im sjedi na celo stola. Ahahaha