Izvor:Pobjeda

Miletiću i Janjatoviću potvrđeno po godinu i četiri mjeseca zatvora

Viši sud potvrdio je presudu kojom su Slobodan Miletić i Jovan Janjatović osuđeni na po godinu i četiri mjeseca zatvora zbog otmice Nikšićanina Nikole Brajičića s namjerom da od njega iznude novac, kazali su za Pobjedu iz Višeg suda.

“Viši sud u Podgorici u postupku po žalbi na odluku Osnovnog suda u Podgorici protiv okrivljenih M. S. i J. J. zbog krivičnog djela otmica u saizvršilaštvu, odbio je žalbu branilaca okrivljenog M. S. i potvrdio prvostepenu presudu “, navodi se u odgovoru iz Višeg suda.

Prvostepenu presudu je izrekao sudija Osnovnog suda u Podgorici Goran Đuković.

Prema navodima presude, optuženi Miletić i Janjatović su 14. avgusta prošle godine, u blizini sjedišta firme ,,Genex“ na magistralnom putu Podgorica – Bar uz prijetnju oteli Brajičića u namjeri da od njega iznude novac i prinude ga da prizna navodni dug od 28.000 eura prema Janjatoviću.

Sa druge strane, optuženi su tokom suđenja negirali optužbe i tvrdili da je prijavljivanjem slučaja navodne otmice policiji i tužilaštvu Brajičić pokušao izbjeći vraćanje duga.

Optuženi nijesu sporili da su se tog dana vidjeli sa Brajičićem. Kazali su da su na njemu primijetili povrede i ogrebotine, ali kao posljedica rada na stovarištu a ne otmice.

Branilac Miletića, advokat Sava Kostić je tokom suđenja kazao da smatra da su tvrdnje Brajičića apsurdne, jer je nemoguće oteti nekoga usred dana na mjestu gdje se nalaze dvije firme kao što su „Kips“ i Genex“, gdje postoje video-nadzorne kamere i gdje je prisutno više osoba.

On navodi da je sud odbio prijedlog optuženog Miletića da se kao dokaz provede audio-zapis sa lica mjesta koji je snimljen uz saglasnost Brajičića i iz koga se jednostavno i lako može utvrditi istina.

Prema navodima optužnice, Miletić i Janjatović su sredinom avgusta prošle godine izvukli Brajičića iz njegovog ,,golfa 5“, a potom ga ubacili na zadnja sjedišta gdje su mu zadali više udaraca u leđa i glavu.

Potom su se odvezli do korita rijeke Cijevne gdje je Miletić rezačem za tompuse stisnuo kažiprst lijeve ruke Brajičića i natjerao ga da pozove brata i roditelje i saopšti im da je dužan 28.000 eura.

Poslije obavljenog telefonskog razgovora, Janjatović je nekoliko puta udario Brajičića uz prijetnje da će mu staviti kesu na glavu i govoreći da mu je žao što nije ponio pištolj da bi mu pucao u noge.

Brajičić je po naredbi u jednom trenutku ušao u prtljažnik, a potom izašao i sjeo na zadnje sjedište. Kada su se automobilom vratili na početnu poziciju Janjatović je Brajičiću dva puta porezao mali prst prijeteći da će ga odsjeći i ponijeti njegovim roditeljima.

Na kraju mu je stavio nož pod grlo uz prijetnju da će ga izbosti da iskrvari, a onda pevukao nož preko vrata.

Miletić je na kraju zaprijetio Brajičiću da će mu ubiti familiju ako porekne ono što je rekao preko telefona, nakon čega su optuženi otišli.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

SZO: Putovanja su sada relativno bezbjedna

Vrhunski stručnjak za vanredne situacije Majk Rajan takođe je rekao da bi testovi za korona virus trebalo...

U Fransuskoj više od 49.000 novozaraženih

Broj novozaraženih veći je za 2.000 nego juče, ali manje za 3.000 nego u nedjelju kada je...

(VIDEO) Uništen raketni sistem koji je sijao smrt u...

"Bayraktar TB2 SİHA" naoružan bespilotnim avionima uništio je sistem "Smerch MBRL" koji pripada armenskim snagama.

BEOGRAD: Građani palili svijeće kod Hrama Svetog Save za...

U maloj crkvi kod Hrama Svetog Save vjernici su danas palili svijeće za mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji...

REKORD: U svijetu više od pola miliona oboljelih za...

Od toga je oko polovina novozaraženih, 258.628 u Evropi. U Sjevernoj i Južnoj Americi registrovano je 152.211...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare