UP: Nijesmo hapsili i podnosili krivičnu prijavu protiv funkcionera Demokrata

Uprava policije potvrdila je pisanje Standarda o saslušanju potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Beranama Janka Stavljenića, zbog sumnje da je neovlašćeno fotografisao maloljetnu djevojčicu. Oni su saopštili da su postupali profesionalno i u skladu sa zakonom u slučaju privođenja Stavljenića.

Podjsetimo na pisanje Standarda da je potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Beranama, koji obavlja funkciju direktora Uprave za naplatu lokalnih javnih prihoda, Janko Stavljenić saslušan povodom sumnje da je 2. avgusta nedozvoljeno fotografisao dvanaestogodišnju djevojčicu čiji je otac slučaj prijavio policiji.

Prema nezvaničnim informacijama nakon saslušanja policija je po nalogu nadležnog tužioca od Stavljenića oduzela mobilni telefon koji će biti upućen na vještačenje.

Potpredsjednik Demokrata u Beranama saslušan zbog fotografisanja djevojčice: Oduzet mu telefon radi vještačenja

Iz Uprave policije ističu da ona nije podnijela krivičnu prijavu protiv Stavljenića zbog izvršenja bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

“Protiv ovog lica nije podnijeta ni prekršajna prijava. J.S. nije uhapšen zbog krivičnog djela pedofilija”, navode iz policije.

Dalje dodaju da je Centru bezbjednosti Berane 2. avgusta jedna osoba podnijela prijavu protiv njemu nepoznatog lica.

“U prijavi je naveo da je ta nepoznata osoba u jednom ugostiteljskom objektu, u kojem je boravio, fotografisala njegovu ćerku staru 12 godina. Policija je u kratkom roku identifikovala i privela prijavljenu osobu. Janko Stavljenić je priveden iste večeri u 22.10 časova u službene prostorije ovog centra i od njega su prikupljena obavještenja u svojstvu građanina na okolnosti događaja”, navode iz pollicije.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Beranama koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja.

“Krim – tehničar je fotografisao fotografije u mobilnom telefonu J.S. Nakon svih obavljenih službenih radnji Stavljenić je napustio službene prostorije policije. Telefon je po nalog tužioca privremeno oduzeta radi vještačenja”, navode iz polcije.

Događaj je, kažu, registrovan u dnevnom izvještaju (biltenu) Centra bezbjednosti Berane.

“Tako da je netačna informacija da ovaj događaj nije registrovan u ovom centru u cilju prikrivanja događaja. Iz svega navedenog proizilazi da su službenici Uprave policije postupali profesionalno i u skladu sa zakonom. Obzirom da je riječ o predmetu koji se odnosi na maloljetnu osobu, neophodno je da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija poštuje zaštita prava maloljetnih lica”, saopšteno je iz policije.

Tužilaštvo formiralo predmet protiv potpredsjednika Demokrata zbog navodnog fotografisanja maloljetnice

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Liber
Liber
14/08/2021•12:26 12:26

Bas nastrani demokrate opasni plagijatori