Izvor:Pobjeda

Bošković: Zakon o slobodi vjeroispovjesti okidač za obračunavanje sa Crnom Gorom

Zakon o slobodi vjeroispovjesti jedan je od okidača za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom, a protesti u zemlji najmanje imaju veze sa tim Zakonom – kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Na pitanje da li je Crna Gora sposobna da se u ovom trenutku izbori sa izazovima i prijetnjama imajući u vidu dešavanja u zemlji, Bošković je kazao da je “Crna Gora, iako mala zemlja sa ograničenim resursima pokazala da može itekako kvalitetno da se suprotstavi svim izazovima”

– Već u septembru sam najavio da će u susret izborima ta kampanja početi da se intenzivira. Naravno, uzet je Zakon o slobodi vjeroispovijesti kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Vidjeli smo u zadnje vrijeme, sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom, već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne Gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću – rekao je Bošković nakon NATO sastanka ministara odbrane u Briselu.

Bošković je dodao da je Crna Gora, naučila određene lekcije, te da će na osnovu njih, znati da se izborim sa svim izazovima.

-I da Crna Goa opet bude primjer suživota i svih nacija i svih vjera i to je osnovna i ključna definicija Crne Gore da bude jednako mjesto za življenje za sve njene građane – dodao je Bošković.

Upitan da li je sa NATO zvaničnicima razgovarao o novom angažovanju kontrahibridnog tima Alijanse uoči izbora u Crnoj Gori, Bošković je istakao da je već sada Crna Gora, zahvaljući podršci saveznika, spremna da se sama odupre takvim izazovima.

– Što se tiče samog odgovora na maliciozne prijettnje koje dolaze sa određenih strana, mi smo odavno u komunikaciji sa našim partnerima. Imali smo razgovore o raznim dešavanjima još od 2014. godine naovamo, kada je Crna Gora postala izložena uticajima trećih strana koji se pogotovo intenzivirao pred izbore 2016. a zatim nakon izbora, pa do samog učlanjenja u NATO i naravno zadnjih nekoliko mjeseci kako se približavaju izbori – ocijenio je Bošković.

Dodao je i da zbog ograničenih materijalnih, finansijskih i ljudskih resursa, zemlja nije mogla sama da se izbori sa takvim izazovima.

-Zato smo tražili pomoć i ekspertizu od naših partnera kada je u pitanju sajber odbrane.

,,Imali smo odličnu saradnju sa SAD i već dvije godine koristimo njihove resurse i znanje da odgovorimo na te prijetnje. Mislim da je danasCrna Gora i sama sposobna da se odupre sajber izazovima – naveo je crnogorski ministar.

Kada je u pitanju kompetan hibridni ticaj na Crnu Goru gdje se, kako dodaje Bošković, u zadnje vrijeme manifestuje poplava dezinformacija lažnih informacija, naša zemlja je još prošle godine dogovorila saradnju sa NATO.

– Formiran je NATO kontra hibrdni tim iz raznih država, a njihova prva posjeta, bila je posjeta Crnoj Gori. Ono što smo tada razmijenili kao iskustva sada pokušavamo da implementiramo u Crnoj Gori. Naravno, pratićemo situaciju i kako bude zahtijevala I u onim djelovima gdje Crna Gora prepozna da ne može sama efikasno dgovoriti, naravno da ćemo ako bude potrebno tražiti pomoć naših prijatelja – istakao je Bošković.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Skandal u hrvatskoj vojsci: Drogirali se tokom misije, hitno...

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u...

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

Na sjeveru, tokom jutra ili prijepodneva, po kotlinama magla. Vjetar uglavnom slab do...

Prvi slučaj zaraze korona virusom državljanke Rusije na kruzeru

Žena će biti prevezena u bolnicu gdje će nastaviti lečenje, navedeno je u postu na Fejsbuku ruske...

Ljepotica tananog struka sa nešto više od milion pratilaca

Sa više od milion pratilaca na Instagramu Karla Džara je prava senzacija i ljepotica zanosnih oblina na...

Dženifer Aniston i Bred Pit usvajaju dijete?

"Oni će biti sjajni roditelji. Oboje žele jednako da budu uključeni u život djevojčice koju uskoro treba...

NAJČITANIJE

Saslušana Razija Dacić: Uspjela sam da mu otmem nož...

Prilikom saslušanja kod tužioca, Dacićeva nije mogla da se sjeti na koji način je počinila ubistvo, niti...

Duško Roganović upozoravao: “Bratu Šćepanu mi crtaju metu, oca...

Roganović je u pismu, koje je dostavio tada redakciji "Dana", naveo da policija...

Pucnjava na Cetinju, ubijen Andrija Gazivoda

Večeras oko 20:50 došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Andrija Gazivoda (31), saopšteno je nezvanično...

Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane...

Tako to radi “srećna televizija”: Marić premontirao prilog RTS...

Nedavno je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM)...

Komentari

avatar