Izvor:Pobjeda

Bošković: Zakon o slobodi vjeroispovjesti okidač za obračunavanje sa Crnom Gorom

Zakon o slobodi vjeroispovjesti jedan je od okidača za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom, a protesti u zemlji najmanje imaju veze sa tim Zakonom – kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Na pitanje da li je Crna Gora sposobna da se u ovom trenutku izbori sa izazovima i prijetnjama imajući u vidu dešavanja u zemlji, Bošković je kazao da je “Crna Gora, iako mala zemlja sa ograničenim resursima pokazala da može itekako kvalitetno da se suprotstavi svim izazovima”

– Već u septembru sam najavio da će u susret izborima ta kampanja početi da se intenzivira. Naravno, uzet je Zakon o slobodi vjeroispovijesti kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Vidjeli smo u zadnje vrijeme, sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom, već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne Gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću – rekao je Bošković nakon NATO sastanka ministara odbrane u Briselu.

Bošković je dodao da je Crna Gora, naučila određene lekcije, te da će na osnovu njih, znati da se izborim sa svim izazovima.

-I da Crna Goa opet bude primjer suživota i svih nacija i svih vjera i to je osnovna i ključna definicija Crne Gore da bude jednako mjesto za življenje za sve njene građane – dodao je Bošković.

Upitan da li je sa NATO zvaničnicima razgovarao o novom angažovanju kontrahibridnog tima Alijanse uoči izbora u Crnoj Gori, Bošković je istakao da je već sada Crna Gora, zahvaljući podršci saveznika, spremna da se sama odupre takvim izazovima.

– Što se tiče samog odgovora na maliciozne prijettnje koje dolaze sa određenih strana, mi smo odavno u komunikaciji sa našim partnerima. Imali smo razgovore o raznim dešavanjima još od 2014. godine naovamo, kada je Crna Gora postala izložena uticajima trećih strana koji se pogotovo intenzivirao pred izbore 2016. a zatim nakon izbora, pa do samog učlanjenja u NATO i naravno zadnjih nekoliko mjeseci kako se približavaju izbori – ocijenio je Bošković.

Dodao je i da zbog ograničenih materijalnih, finansijskih i ljudskih resursa, zemlja nije mogla sama da se izbori sa takvim izazovima.

-Zato smo tražili pomoć i ekspertizu od naših partnera kada je u pitanju sajber odbrane.

,,Imali smo odličnu saradnju sa SAD i već dvije godine koristimo njihove resurse i znanje da odgovorimo na te prijetnje. Mislim da je danasCrna Gora i sama sposobna da se odupre sajber izazovima – naveo je crnogorski ministar.

Kada je u pitanju kompetan hibridni ticaj na Crnu Goru gdje se, kako dodaje Bošković, u zadnje vrijeme manifestuje poplava dezinformacija lažnih informacija, naša zemlja je još prošle godine dogovorila saradnju sa NATO.

– Formiran je NATO kontra hibrdni tim iz raznih država, a njihova prva posjeta, bila je posjeta Crnoj Gori. Ono što smo tada razmijenili kao iskustva sada pokušavamo da implementiramo u Crnoj Gori. Naravno, pratićemo situaciju i kako bude zahtijevala I u onim djelovima gdje Crna Gora prepozna da ne može sama efikasno dgovoriti, naravno da ćemo ako bude potrebno tražiti pomoć naših prijatelja – istakao je Bošković.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Švajcarci glasaju o ukidanju sporazuma o slobodi kretanja sa...

Pristalice ukidanja sporazuma tvrde da će to omogućiti Švajcarskoj da kontroliše svoje granice i izabere imigrante koje...

Nikšićka URA: Ko još vjeruje NKT-u kao političkom tijelu...

Oni konstatuju da nesposobnost i neefikasnost rada NKT-a ovih dana ponovo izlazi na vidjelo pa se, dodaju,...

Crnogorci i religioznost kroz vrijeme: Amfilohije „unio“ novi crkveni...

“Ma koliko Crnogorac volio svoju crkvu, ne voli da ide u nju, pa su i crkvene i...

Đukanović: Pripadnici Jevrejske zajednice neodvojivi su dio svih naših...

"Jom Kipur, praznik pomirenja, pokajanja i praštanja je podstrek milosrđu i uzvišenom osjećaju zajedništva s ljudima, što...

Fondacija Budi human slavi četvrti rođendan

“Od početne ideje do danas, uradili smo mnogo. Došlo je vrijeme da se osvrnemo na sve iza...

NAJČITANIJE

Pojašnjenje mjera NKT-a: Evo koje su nove mjere za...

Portal Standard izdvojiće koje mjere stupaju na snagu od ponedjeljka po opštinama, radi boljeg razumjevanja.

DA SE NE ZABORAVI – HRONOLOGIJA JEDNOG BEŠČAŠĆA –...

Skoro pa izlizana sintagma da se istorija ponavlja dobila je puno značenje u novoj crnogorskoj realnosti. Procesi...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

ABAZOVIĆ: Nećemo uslovljavati mandatara, sektore bezbjednosti ne možemo dati...

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović je u skupštinskom holu u toku pauze zasijedanje Parlamenta rekao...

Krivokapić: Crnu Goru je zaštitila Majka Presveta Bogorodica

“Ako se ne budemo okrenuli do kraja vjeri onda sve što smo radili je malo. Mi treba...

Komentari

avatar