Carević: Opština Budva protiv zatvaranja ugostiteljskih objekata

Odluka NKT o zatvaranju ugostiteljskih objekata sa pravom je naišla na negodovanje brojnih ugostitelja i zaposlenih u ovoj djelatnosti u našoj opštini. Smatram da se više radi o političkoj nego o zdravstvenoj odluci iz razloga jer se cilj iste može postići na manje drastičan način, poručio je predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević.

“Vjerujem da svi dijelimo zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije koju izaziva korona virus zbog čega je odgovornost na svima nama da svojim ponašanjem utičemo da se ona suzbije a posledice svedu na minimum. Takođe, neophodno je i da u ovim trenutcima oživimo našu posrnulu ekonomiju koja svoj krah doživljava upravo u ovom periodu kada je javni dug dosegao 90% BDP i galopirajuće raste. Mislim da niko nije za to da se neodgovornim ponašanjem ugrožava zdravlje građana, ali moram da apelujem na sve da čuvaju i ekonomsko zdravlje svih građana, posebno nas koji živimo na primorju a koji smo neodgovornom politikom Vlade Crne Gore, koja je u sred ljetnje  sezone zatvorila granice za naša primarna tržišta,  dovedeni na ivicu egzistencije”, poručio je Carević.

On je naveo da smo svjedosci da  većina ugostitelja pošteno obavlja svoj posao, drži se i sprovodi mjere NKT, plaćaju porez i bore se sa gubicima od marta mjeseca.

“Pomoć Vlade ovom resoru je nedovoljna, i najniža u regionu i još jedno zatvaranje bi zadalokonačan udarac brojnim ugostiteljskim radnicima i vlasnicima lokala koji će biti prinuđeni da dodatno otpuštaju radnike. Zbog toga apelujem od NKT i drugih nadležnih državnih organa da preispitaju odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata u Budvi i drugim gradovima kao jednoj od mjera za suzbijanje pandemije virusa korona jer smatram da se isti cilj može postići ozbiljnijom kontrolom i sancionisanjem onih ugostiteljskih objekata i pojedinjaca koji se ne pridržavaju propisanih mjera”, naveo je predsjednik Opštine Budva.

On je poručio da kao odgovorni ljudi i vršioci vlasti mogu da podrže samo one mjere koje će drakonski kažnjavati sve one koji se ne pridržavaju zdravstvenih preporuka, a to se, kako dodaje, odnosi ne samo na ugostitelje već i na sve one pojedince koji svojim neodgovornim ponašanjem i poslovanjem ugrožavaju zdravlje svojih komšija, prijatelja i sugrađana.

“Zbog svega navedenog očekujem od nadležnih organa da će revidirati ovu ishitrenu odluku i omogućiti svim odgovornim ugostiteljima da rade u skladu sa zakonom i time sačuvati radna mjesta koja su nam u uslovima krize neophodna, kao i to da će propisati strožije i redovnije kontrole u pogledu sancionisanja svih onih koji se u svom poslovanju ne pridržavaju propisanih mjera”, zaključio je Carević.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

SZO: Putovanja su sada relativno bezbjedna

Vrhunski stručnjak za vanredne situacije Majk Rajan takođe je rekao da bi testovi za korona virus trebalo...

U Fransuskoj više od 49.000 novozaraženih

Broj novozaraženih veći je za 2.000 nego juče, ali manje za 3.000 nego u nedjelju kada je...

(VIDEO) Uništen raketni sistem koji je sijao smrt u...

"Bayraktar TB2 SİHA" naoružan bespilotnim avionima uništio je sistem "Smerch MBRL" koji pripada armenskim snagama.

BEOGRAD: Građani palili svijeće kod Hrama Svetog Save za...

U maloj crkvi kod Hrama Svetog Save vjernici su danas palili svijeće za mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji...

REKORD: U svijetu više od pola miliona oboljelih za...

Od toga je oko polovina novozaraženih, 258.628 u Evropi. U Sjevernoj i Južnoj Americi registrovano je 152.211...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare