Đukanović: Proširenje EU je najbolji odgovor na izazove na Zapadnom Balkanu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović drugog dana posjete Bratislavi bio je gost na ručku koji je u njegovu čast priredio ministar za vanjske i evropske poslove Ivan Korčok.

U izuzetno otvorenom i sadržajnom razgovoru razmotrena su brojna aktuelna pitanja o bilateralnoj saradnji, regionalnom kontekstu i evropskoj perspektivi ZB. Ministar Korčok je uz dobrodošlicu predsjedniku Đukanoviću iskazao zadovoljstvo prilikom da nastave nedavni razgovor iz Podgorice.

“Slovačkoj je važno da osjećate našu zainteresovanost za Crnu Goru i ZB i nas interes u tome da postižete ciljeve na integracionom putu”, kazao je Korčok.

Predsjednik Đukanović je uz zahvalnost za srdačni prijem i inicijativu za posjetu, ukazao na važnost razgovora koje je imao u Bratislavi u godini u kojoj obilježavamo 15 godina nezavisnosti i diplomatskih odnosa dvije države, ali i u odnosu na kontinuiranu razmjenu mišljenja sa prijateljima u trenutku važnom za definisanje dalje podrške Slovačke Crnoj Gori i ZB.

Sagovornici su iskazali saglasnost oko bliskih i odličnih odnosa Crne Gore i Slovačke, uz zajedničku ocjenu o potrebi daljeg intenziviranja ekonomske i investicione saradnje kroz organizovanje sastanka Mješovite ekonomske komisije i susret privrednika, kao i promociju Crne Gore kao tradicionalnog turističkog tržišta u Slovačkoj.

Tokom razgovora u kojem je učestvovao i izvjestilac EP za Crnu Goru Vladimir Bilčik, najviše pažnje posvećeno je unutrašnjo-političkim i regionalnim prilikama u kontekstu daljeg evropskog puta. Sa Slovačke strane je visoko ocijenjeno da je opredjeljenje Crne Gore ka članstvu u EU nedvosmisleno i da bez obzira na to što Crna Gora prepoznaje nedostatke unutar Unije danas, ni u jednom trenutku ne sumnja u budućnost u njoj. Predsjednik Đukanović je zahvalio za otvorenost i razumijevanje koje su iskazali i ministar Korčok i izvjestilac Bilčik, ističući da je potpuno proširenje EU i NATO, najbolji odgovor na izazove ZB.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare