Milačić: Jokoviću, ne petljajte SPC i srpski narod u vašu izdaju

Prava Crna Gora je osudila rukovodstvo SNP-a za miješanje Srpske pravoslavne crkve u izdajničku politiku ove partije, što je čula javnost nakon danas objavljenog audio snimka sa sjednice GO SNP-a na kojoj se čuje predsjednik SNP-a Vladimir Joković, saopštio je lider te partije Marko Milačić.

Milačić tvrdi da Joković na snimku izgovara: “Ako imamo podršku Srbije, ako imamo podršku Srpske Pravoslavne Crkve i poziv predsjedniku SNP-a da se sastane sa Patrijarhom ove nedelje, samo da uskladimo i podršku iz Srbije za ovo što radimo, ja ne znam koga mi to izdajemo”.

”Skandalozno je i očajnički u bilo kojem kontekstu, a kamoli u kontekstu politike rušenja Vlade Crne Gore, formirane nakon veličanstvenih crkveno-narodnih litija i pobjede 30. avgusta, Srpsku Pravoslavnu Crkvu tretirati kao saučesnika u političkoj izdaji volje građana od strane rukovodstva ove partije. Ukoliko Joković smatra da SNP ima bilo čiju podršku za svoju politiku i izdajničke zaokrete unutar Srpske Pravoslavne Crkve, neka takve i pojedinačno imenuje da se ne bi ime Crkve stavljalo ni pored rukovodstva SNP-a, ni pored pojedinaca unutar Crkve”, navodi Milatović.

Ne zaboravimo. ističe Milatović, da se čitava politika SNP-a svodi na rušenje premijera Zdravka Krivokapića koji decenijama stoji na službama po Crkvama i Hramovima SPC, a, kako dodaje, na dovođenje Dritana Abazovića koji svoju politiku obrazlaže i riječima “Ja nemam moralne obaveze ni prema kome”.

”Neprijatna je činjenica da nas je SNP i njemu slični uredno držao u političkom logoru u ime i za račun drugih svo ovo vrijeme. Valjda i Vi znate gospodine Jokoviću da Vladom rukovodi premijer, da Vladu biraju poslanici, a poslanike narod? Kog premijera Vi dovodite gospodine Jokoviću, koji poslanici glasaju tog Vašeg premijera i ko je Vas doveo u Skupštinu da to danas uradite? Premijera URE, glasovima DPS-a, protiv volje i jednog građanina koji je pobijedio 30. avgusta.

To se gospodine Jokoviću zove izdaja, a ne “strategija” nacionalnih interesa. Crkva ne služi za prikrivanje izdaje gospodine Jokoviću, nego za službu Bogu. Srpstvo ne služi da bi se potpisivao Memorandum gospodine Jokoviću, nego da bi se sačuvala lična i ljudska čast, kultura i odgovornost”, ističe Milačić.

Naglašava da Jokovićevo  pozivanje na Crkvu i na srpstvo je zadnja slamka spasa u potonuću ideologije profesionalnog nacionalizma i profesionalnog srpstva.

”I dobro je da ste pokazali šta smjerate i odakle duvaju ovakvi vjetrovi po Crnoj Gori. Nacionalni interesi su, gospodine Jokoviću, programi Evropa sad i vladavina prava, a ne politička korupcija i stabilnost koju ozbiljno narušavate svojim potezima. Prava Crna Gora će do kraja biti uz narod i svakog dobronamjernog čovjeka u Crnoj Gori, a pogotovo na braniku 30. avgusta, litija i istinske emancipacije, a protiv ovakvih i sličnih podvala. Konačno, gospodine Jokoviću ne petljajte Srpsku Pravoslavnu Crkvu i srpski narod u izaju rukovodstva SNP-a”, navode Milačić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konjević: NATO pokazao jedinstvo u djelovanju

''Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim...

Đukanović: Crna Gora učvršćuje svoja prijateljstva i čuva zasluženi...

On je čestitao predsjedniku Evropskog savjeta i premijeru Češke na inauguralnom sastanku Evropske...

Objavljeno ko su dobitnici Nobelove nagrade za mir

To su Ales Bijalijacki, bjeloruski aktivista i borac za ljudska prava te dvije...

Unaprijediti bezbjednost tužilaštava i sudova

"Konstatovano je da prostorije državnih tužilaštava i sudova nisu adekvatno obezbijeđene zbog čega...

CANU i Udruženje pravnika obilježavaju 15 godina od donošenja...

Ustavotvorna Skupština Republike Crne Gore usvojila je 19. oktobra 2007. godine Ustav Crne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare