Novaković-Đurović Krapoviću: Ponudite bolje rješenje, isuviše je ozbiljno za “ratovanje saopštenjima”

Na Vaša brojna pitanja smo odgovore dali svojim konkretnim djelovanjem kao činioci vlasti. Sve što smo kao dio vlasti činili bilo je u pravcu evropskog puta Crne Gore, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i očuvanja građanskog koncepta. Ali jedno pitanje nam jeste posebno zanimljivo kad ga Vi iznosite, a tiče se izglašavanja Tužilackog savjeta. URA je mjesecima insistirala da dobijemo Tužilacki savjet, čije ste izglašavanje Vi kočili, da bi ga u jednom trenutku uslovili rekonstrukcijom Vlade, po Vašem modelu, odgovorila je politička direktorica Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović na reagovanje Dragana Krapovića.

”Istovremeno, objasnite kako kao “državotvorna, prozapadna, proevropska partija” i garant vladavine prava, kako se deklarišete, na jedan legitiman politički predlog kakav je manjinska vlada, odgovarate potpirivanjem netrepeljivosti i pozivanjem građana da izađu na ulice i brane izbornu volju? Je li to put za stabilnost, pomirenje i spustanje tenzija u društvu koje nas svakodnevno udaljavaju od reformi i evopskog puta? Za razliku od vas, mi nudimo rješenje i dijalog. Nismo pozivali građane na ulice da brane izbornu volju, kad smo vas čekali da se izglasa Tužilacki savjet. Sačekali smo da dijalogom dođemo do rješenja. Na kraju, o kakvom prozapadnom kursu govorite, kad, svjesni činjenice da je put integracije Crne Gore u EU blokiran, prije birate da u toj blokadi ostanemo, nego da je rješavamo. Kako je za prozapadnu partiju više prihvatljivo partnerstvo sa Demokratskim frontom u rekonstruisanoj Vladi, iako znate da u tom slucaju put ka EU ostaje u mjestu, nego manjinska vlada koja ima mogućnost da odblokira procese i institucije – a to je bila izborna volja građana”, kazala je ona.

Krapović: Ura pozvala DPS u koaliciju, partiju koja je produkt Slobodana Miloševića

Novaković-Đurović je Krapoviću poručila da uz letigimnu kritiku na račun predloga o manjinskoj vladi, ponudi drugo rješenje – ako ga ima.

”URA će se, kao i uvijek, o svakom predlogu jasno odrediti. Nadamo se da predlog nećemo čekati kao izglašavanje Tužilackog savjeta”, zaključila je Novaković-Đurović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC...

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir...

Sjutra kiša

Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Kako je saopšteno iz Zavoda...

Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne...

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom. „Dijego je jedan od najbržih igrača na...

Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne...

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom...

Konatar: Ekonomski gledano Otvoreni Balkan je dobra inicijativa

Crna Gora mora da obrati posebnu pažnju na razvoj energetike i poljoprivrede jer to može da bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare