test

Vuković: Sekretarke preporučili sjajni rezultati, Glavni grad će izgubiti mnogo ako dođe do njihove smjene

Standard

26/06/2023

12:00

Kada sam napustio Glavni grad, u najboljoj želji da nova gradska uprava radi još bolje od one koju sam vodio, obećao sam sebi, kolegama i prijateljima da se neću javno baviti gradskim temama, osim u onim slučajevima kada je potrebno da, od manipulacija i političkih napada, zaštitim sebe, nekadašnje kolege i sve ono što smo skupa postigli, kazao je potpresjednik DPS-a i bivši gradonačelnik Podgorica Ivan Vuković. 

Tako je, kako navodi, u dva navrata tokom protekla 2.5 mjeseca, reagovao na tvrdnje pojedinaca iz nove uprave da Grad nema novca i da je disfunkcionalan.

„Računam da smo te gluposti ‘apsolvirali’. Nažalost, prinuđen sam da se opet javno oglasim i to zbog najavljene smjene dvije sjajne sekretarke (Snežane Popović, sekretarke za finansije i Dragice Milačić, sekretarke za lokalnu samoupravu)“, kaže Vuković. 

Njih dvije su zbirno, dodaje, u Glavnom gradu provele 56 godina. 

„Nijednu ni drugu gotovo da nijesam lično poznavao kada su imenovane za sekretarke. Preporučili su ih sjajni rezultati u sistemu Grada i nepodijeljeno mišljenje kolega da se radi o vrhunskim profesionalcima koji na poslu daju i više od onoga što im je radna obaveza. To mi je jedino i bilo važno. I, vođen tim principom, donio sam pravu odluku“, ističe Vuković. 

I u pogledu finansija i u pogledu normative koja se tiče lokalne uprave, sistem Grada “godinama unazad predstavljao je svijetli primjer u Crnoj Gori”. 

„O tome govore finansijski rezultati, revizorski izvještaji… O tome, možda najubjedljive od svega, govori utisak inspektora koje nam je početkom godine poslao premijer Abazović sa ciljem da pronađu neke nepravilnosti u radu, kako bi se uvela prinudna uprava. Ljudi su završili posao s utiskom da ne postoji uređeniji dio sistema javne uprave u državi. I sada, te dvije žene treba smijeniti.. Poslije 29 i 27 godina rada u Gradu i sjajnih rezultata koji govore o kvalitetu tog rada. Zašto?“, navodi Vuković. 

Ovakve odluke smatrao bi, kaže, legimitnim ukoliko se može dokazati da su sekretarke radile loše, odnosno da ne žele da rade jednako dobro nakon promjena u Glavnom gradu.

„Ni jedno ni drugo ne stoji. Zato se nadam da će nova uprava odustati od ovog nauma. U suprotnom, Glavni grad će izgubiti mnogo, a uprava mandat da govori o profesionalizaciji sistema kojim upravlja. Bilo kako bilo, meni je bila čast da radim i, zašto da ne kažem, kao gradonačelnik učim od ove dvije sjajne dame“, zaključio je Vuković. 

Izvor (naslovna fotografija):

Ivan Vuković

Ostavite komentar

Komentari (2)

Pravda

01 Jul. at 10:23

Bilo ih je jos sa sjajnim rezultatima pa stevih bukvalno otjerali. E moj Ivane, nicija nije gorela do zore. Kako ste sijali tako i zanjete. A Dragica se mnogo ponijela, uzdigla se bila, pad ce biti bolan.

mila

26 Jun. at 18:39

Obesmišljavanje institucija radi političke i lične koristi se nastavlja.