test

Obilježeno 28 godina od smrti Dražena Petrovića

Standard

07/06/2021

16:45

U glavnom gradu Hrvatske Zagrebu obilježena je 28. godišnjica tragične smrti jednog od najboljih hrvatskih i jugoslovenskih košarkaša u istoriji, Dražena Petrovića.

Petrović, velika NBA zvijezda, život je izgubio u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj.

Delegacija košarkaškog kluba Cibona, u prisustvu njegove Draženove Biserke i zamjenika gradonačelnika Zagreba Luke Korlete, položila je vijenac i zapalila svijeću na njegovom grobu na groblju Mirogoj.

Cibonu su predstavljali predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor kluba i bivši prvi čovjek ABA lige Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić, kao i igrači Lovro Gnjidić koji će uskoro pojačati barski Mornar i Danko Branković.

Dražen je jači od svega, 28 godina ga fizički nema, a ni sama nijesam mogla znati da će toliko ući u ljude, i najveća njegova medalja je ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženovog muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura za koju sam mislila da neće preživjeti – rekla je Biserka Petrović, a prenijela agencija Hina.

Petrović je tokom karijere sa reprezentacijom Jugoslavije bio svjetski i evropski šampion, sa Hrvatskom je bio olimpijski vicešampion. Važi za jednog od najdominantijih šutera u istoriji evropske košarke.

Ostavite komentar

Komentari (0)