Izvor:N1

Vučić saopštio predloge SNS za ministre

Sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) počela je oko 11 sati u MTS dvorani, a na njoj je Aleksandar Vučić objavio predloge kandidata za ministre u novoj vladi.

Vučić je rekao da je Predsjedništvo SNS na današnjoj sjednici prihvatilo predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije.

Prema tom predlogu, Ivica Dačić biće potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a Miloš Vučević ministar odbrane i potpredsjednik vlade.

Ministar finansija i takođe potpredsjednik Vlade biće Siniša Mali, a unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Na čelu resora poljoprivrede i šumarstva biće Jelena Tanasković, životne sredine Irena Vujović, a građevine Goran Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike biće Dubravka Negre. Aleksandar Martinović biće na čelu ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a Tomislav Žigmanov na čelu ministarstva manjinskih prava i društvenog dijaloga.

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić, Tanja Miščević biće ministarka za evropske integracije, a resor nauke i inovacija vodiće Jelena Begović.

Danica Grujičić biće ministarka za  zdravlje, Nikola Selaković za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, a Darija Kisić – za brigu o porodici.

Husein Memić biće ministar turizma i omladine, a Zoran Gajić ministar sporta. Maja Gojković ostaće na čelu ministarstva kulture, a Milan Krkobabić vodiće ministarstvo za brigu o selu.

Ministarstva telekomunikacija i informisanja, kao i ministarstva za javna ulaganja ostala su nepopunjena.

Sjednici Glavnog odbora prethodila je sjednica Predsjedništva SNS koja je bila zatvorena za javnost, a prisustvovali su joj predsjednik Aleksandar Vučić, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić, Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Đurić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić, Darija Kisić, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Đukanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec.

Reporterka N1 javila je uoči sjednice GO da nije primijetila da je među funkcionerima Zorana Mihajlović.

Vučić, nabrajajući imena kandidata za ministre, nije pročitao ni ime Zorane Mihajlović, ni Aleksandra Vulina.

On je, međutim, rekao da 55 odsto od kvote SNS za sastav Vlade Srbije čine žene i naglasio da je zahvalan mnogim ljudima koji neće biti dio vlade poput Marka Đurića, Zlatibora Lončara, Nebojše Stefanovića i Branislava Nedimovića ili Jadranke Joksimović.

Dodao je da se ova Vlada bira u stanju rata u okruženju, ocijenivši da taj rat neće skoro biti okončan.

Vučić je, zahvalivši se nekolicini stranačkih kolega, tako posredno najavio da dio vlade biti Marko Đurić, Zlatibor Lončar, Nebojša Stefanović, Branislav Nedimović i Jadranka Joksimović.

Kada im je rekao da neće biti dio Vlade nisu pravili problem, rekao je Vučić i najavio da će oni raditi važne stvari za stranku“.

„Trudili smo se da napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda narednu i to je to. Posle toga ćemo praviti još temeljnije promjene“, rekao je Vučić.

Inače, predsjedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je jutros prihvatilo dogovor koji je lider socijalista Ivica Dačić postigao sa Vučićem o sastavu nove Vlade. Prema tom dogovoru iz koalicije SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije Branko Ružić biće ministar prosvjete, Ivica Dačić ministar spoljnih poslova, šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti i prvi potpredsjednik vlade. Rade Basta iz Jedinstvene Srbije trebalo bi da bude ministar za privredu, a SPS će u novoj vladi imati i dva ministra bez portfelja – Novicu Tončeva koji će biti zadužen za razvoj nerazvijenih opština i Đorđa Milićevića, za kojeg će naknadno biti dogovoren resor.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

NEZVANIČNO SAZNAJE STANDARD: Kojoviću određeno tužilačko zadržavanje, kriminalna grupa...

Kako je kazao Lekić, Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnom zato nije u mogućnosti da saopšti više...

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare