test

Arsović: Vlast u Podgorici nema prepoznat sistem funkcionisanja

Standard

19/03/2024

08:23

Prije svih ovih dešavanja unutar PES-a, vidjeli smo da vlast u Podgorici definitivno nema prepoznat sistem funkcionisanja. Kada to kažem, prije svega mislim na koordinaciju između preduzeća, lokalnih sekretarijata i same Gradske uprave. Jednostavno, na čelu svih tih preduzeća i Gradske uprave nalaze se partijski ljudi koji su postavljeni po nekom partijskom ključu. A kada imate na čelu svih tih institucija ljude iz različitih partija koji, da kažem, polažu račune prvo svojim partijskim centralama pa onda gradonačelnici, jasno vam je da tu ta koordinacija između njih nije dobra, da sistem ne funkcioniše.- kazao je Vladan Arsović, odbornik DPS-a u glavnom gradu, gostujući na TV E.



Komentarišući trenutnu vlast, Arsović se osvrnuo i na mogućnost vandrednih izbora.

“Kada govorimo o partijskom zapošljavanju, imali ste primjer da za prvi šest mjeseci smo imali 250 ugovora o dijelu u gradskoj upravi, nakon toga smo imali prekomjereno zapošljavanje u preduzeću Putevi. Prepostavljamo da to predstavlja jedan vid borbe, da se sačuva vlast. Vrijeme pred nama će pokazati da li je aktuelnoj većini važniji taj neki partijski interes od interesa grada.”, naveo je Arsović gostujući u emisiji na kraju dana.

Odbornik DPS-a u glavnom gradu, odgovorio je i na pitanje da li je DPS spreman za vanredne izbore.

“Mislim da ste dobro obaviješteni da smo ukrenuli u političke reforme. Nešto što bih sugerisao i vladajućoj većini i na državnom i lokalnom nivou, jeste da se na greškama uči.

Mi smo u partiji učili na greškama. Učili smo ih onoga trenutka kada, nažalost, više nismo bili dio vlasti.Te greške smo priznali i ispravljamo ih. Vadajuća većina dokle god ne prizna da griješe, a tih grešaka ima baš dosta, neće ni uspjeti da bilo što promijene.”, zaključio je Arsović.

Cijelu emisiju možete pogledati na YouTube kanalu TV E.

Izvor: TV E
Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)